La Volta Cerdanya Ultrafons 2014: esport, senderisme i solidaritat

0
393

Puigcerdà, 24 de març de 2014.- Aquest dilluns s’ha presentat la tercera edició de la Volta Cerdanya Ultrafons a la Diputació de Lleida. L’acte ha comptat amb la presència del Sr. Antoni Fo, cap de Relacions Interdepartamentals de la Diputació de Lleida; el Sr. Ramon Moliner, president del Consell Comarcal de la Cerdanya; el Sr. Eduard Jornet, director de la VCUF; i el Sr. Eugeni Roselló corredor d’ultramaratons de muntanya i vencedor de la Volta Cerdanya Ultrafons 2013.| Durant l’acte s’ha detallat el ventall d’activitats que es duran a terme del 31 de maig al 8 de juny a Cerdanya. A més de les quatre curses de l’any passat (de 214km, 87km, 37km i 13km), enguany se’n diputaran dues més: una cronoescalada de 1400m de desnivell a la Tosa d’Alp i una cursa solidària i inclusiva que pretén ser una festa on tothom hi és convidat. Encara en termes de competició, la cursa de 87km serà l’escenari del Campionat de Catalunya d’Ultraresistència i prova de la recentment creada Spain Ultra Cup. També s’ha parlat del caràcter solidari de la VCUF, que enguany destinarà els esforços del seu projecte solidari a les persones amb discapacitats i els pacients d’epidermòlisi bullosa (pell de papallona). Els fons s’obtindran de la venda i la subhasta de dorsals i objectes signats per corredors famosos, i les inscripcions a la cursa solidària Sumant Capacitats de l’1 de juny. Durant la setmana entre curses se celebrarà el Saló del Senderisme i Running Puigcerdà-Pirineus, a la capital ceretana, on se citaran les principals marques del sector per donar a conèixer les seves novetats al nombrós públic que visitarà la comarca amb motiu de la VCUF. També s’organitzaran un conjunt d’activitats lúdiques i esportives per a tots els públics, en el marc de la Setmana Internacional del Senderisme i el Running, l’objectiu de la qual és descobrir el patrimoni i la gastronomia de la comarca. La suma de les curses i el conjunt d’activitats paral·leles que es duran a terme tota la setmana pretenen donar encara més vida a una comarca amb un gran patrimoni. La propera presentació tindrà lloc a la Diputació de Girona el proper dimecres 2 d’abril.

Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

RESPON

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.