Barcelona es consolida com la 4ta millor marató d’Europa

0
495

Només Londres, París y Berlín, estan per davant
F O T O S by Salva Pou ( km 36 – 37 )
Getachew Abayu i Frashiah Nyambura, guanyadors de la Zurich Marató de Barcelona
El jove etíop Getachew Abayu s’ha adjudicat la 35ena edició de la Zurich Marató de Barcelona amb una marca de 2h10:45, el seu millor registre personal. Els seus acompanyants al podi han estat els kenyans Thomas Kiplagat (2h12:13) i Boaz Kiprono (2h12:45), autors també del seu millor registre individual. La també kenyana Frashiah Nyambura (2h38:27) ha encapçalat el podi femení, rebaixant en més d’un minut el seu millor temps, compartint calaix amb Naomi Jepkogei i la primera catalana, Hasna Bahom. En categoria masculina, el millor atleta de casa ha estat Adrià Garcia, 10è. Barcelona s’ha bolcat amb la cursa, omplint els carrers de la ciutat per animar els 14.839 atletes que han pres la sortida.| Barcelona s’ha llevat amb una meteorologia assolellada i un xic ventosa, fet que no ha impedit gaudir d’una excel·lent cursa. La llebre etíop Gilbert Yebon ha estirat el cap de la prova a un ritme lleugerament superior als tres minuts per km, destacant de la resta a un grup de cinc corredors més: Joash Mutai, Cheru Teshome, Getachew Abayu i Dickson Kimeli. La retirada de Yebon poc després del quilòmetre 25 ha causat la selecció definitiva de la cursa, i Abayu i Kimeli s’han destacat al capdavant. El jove etíop, que corria amb l’objectiu de rebaixar les 2h10, ha protagonitzat un fort atac final, creuant la meta en solitari en 2h10:45, que redueix en 2’19 el seu millor registre (2h13:04). L’han acompanyat al podi els kenyans Thomas Kiplagat (2h12:13) i Boaz Kiprono (2h12:45), protagonistes d’un gran atac final que ha relegat a Dickson Kimeli a la quarta posició (2h13:14) . El millor atleta català ha estat Adrià Garcia, que ha creuat la línia d’arribada en 10è lloc aturant el cronòmetre en 2h24:30, tot just 30 segons per sobre del seu millor temps. En categoria femenina, la història de la Zurich Marató de Barcelona l’han escrit les kenyanes Frashiah Nyambura i Naomí Jepkogei, destacades de la resta des del quilòmetre 5. Nyambura s’ha escapat de la seva acompanyant en el punt de la Mitja Marató, creuant l’arribada en 2h32:27 amb marca personal (el seu anterior millor registre era de 2h33:31). Jepkogei ha entrat 7:47 més tard, i a 13:01 ho ha fet la primera atleta local, Hasna Bahom. Al final de la cursa, el guanyador absolut, Getachew Abayu, es mostrava molt satisfet: “És la meva primera victòria, que arriba a més amb la meva millor marca personal. Tot i que la calor i el vent no m’han ajudat a baixar de 2h10, que era la meva meta avui, estic molt content amb el resultat”. Semblants termes per a la guanyadora femenina, Frashiah Nyambura: “La prova se m’ha fet molt dura a partir del quilòmetre 32, tot i que he aconseguit millorar el meu millor registre, fet que suposa un gran pas endavant” . La seva acompanyant al podi, Hasna Bahom, posava l’accent sobre la seva lluita contra la cursa i una al·lèrgia: “Fa tres setmanes que pateixo una afecció que m’impedeix respirar en condicions, així que estic especialment satisfeta de la tercera posició final, que vull dedicar al meu entrenador, Domingo López, i a les meves llebres i companys d’entrenament”.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.