RECORDANT RAMON OLIU

0
681

Per homenatjar la figura de Ramon Oliu, qui fou l’introductor i impulsor de les curses populars al nostre país, podeu consultar a la web de la Zurich Marató de Barcelona, una breu biografia seva. Així mateix, es durà a terme una conferència sobre la seva figura, a la sala de conferències de l’ Expo Sports. Nascut a Cantonigròs el 1923, Ramon Oliu ha estat una de les figures més importants de la comunitat atlètica catalana. | Després de llicenciar-se en enginyeria química a Barcelona, es traslladà als Estats Units, on hi establia la seva residència.Va ser en aquest país, on va començar a córrer amb 48 anys, i després de participar en la Marató de Nova York, va voler estendre aquesta afició a Catalunya. D’aquesta manera, l’any 1977 fundava la Comissió Marathon Catalunya, que amb l’ajuda de Raimon Vancells, Jordi Mensa, Francesc Mates i el Dr. Pere Pujol, va servir per difondre per tot Catalunya els avantatges del córrer de forma popular. Un any més tard, es celebrava la primera marató de l’Estat a Palafrugell.Per recordar la seva figura, a la web de la Zurich Marató de Barcelona, http://www.zurichmaratobarcelona.es/ramonoliu_c.htm, en l’apartat de la cursa, l’organització ha volgut crear un espai recordant la seva vinculació amb la cursa barcelonina.Així mateix, en el transcurs de l’ Expo Sports, es durà a terme una xerrada a la Sala de conferències, recordant la seva figura, així com la de Raimon Vancells i Pere Pujol. La xerrada tindrà lloc dissabte 15 de març a les 18h, i anirà a càrrec del Vice President de la Federació Catalana d’Atletisme, Josep Mª Antentas, i de l’ ex director esportiu de la Zurich Marató de Barcelona, Bep Solé.
Dia: dissabte 15 de març
Lloc: Sala de Conferències de l’ Expo Sports
Hora: 18h

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.