RECORDANT RAMON OLIU

0
436

Per homenatjar la figura de Ramon Oliu, qui fou l’introductor i impulsor de les curses populars al nostre país, podeu consultar a la web de la Zurich Marató de Barcelona, una breu biografia seva. Així mateix, es durà a terme una conferència sobre la seva figura, a la sala de conferències de l’ Expo Sports. Nascut a Cantonigròs el 1923, Ramon Oliu ha estat una de les figures més importants de la comunitat atlètica catalana. | Després de llicenciar-se en enginyeria química a Barcelona, es traslladà als Estats Units, on hi establia la seva residència.Va ser en aquest país, on va començar a córrer amb 48 anys, i després de participar en la Marató de Nova York, va voler estendre aquesta afició a Catalunya. D’aquesta manera, l’any 1977 fundava la Comissió Marathon Catalunya, que amb l’ajuda de Raimon Vancells, Jordi Mensa, Francesc Mates i el Dr. Pere Pujol, va servir per difondre per tot Catalunya els avantatges del córrer de forma popular. Un any més tard, es celebrava la primera marató de l’Estat a Palafrugell.Per recordar la seva figura, a la web de la Zurich Marató de Barcelona, http://www.zurichmaratobarcelona.es/ramonoliu_c.htm, en l’apartat de la cursa, l’organització ha volgut crear un espai recordant la seva vinculació amb la cursa barcelonina.Així mateix, en el transcurs de l’ Expo Sports, es durà a terme una xerrada a la Sala de conferències, recordant la seva figura, així com la de Raimon Vancells i Pere Pujol. La xerrada tindrà lloc dissabte 15 de març a les 18h, i anirà a càrrec del Vice President de la Federació Catalana d’Atletisme, Josep Mª Antentas, i de l’ ex director esportiu de la Zurich Marató de Barcelona, Bep Solé.
Dia: dissabte 15 de març
Lloc: Sala de Conferències de l’ Expo Sports
Hora: 18h

Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

RESPON

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.