ELS PACEMAKERS DE LA ZURICH MARATÓ DE BARCELONA

0
612

Presentats davant la premsa, els 32 corredors que marcaran els diferents ritmes de competició el proper 16 de març a Barcelona. Ahir al matí, davant un nombrós grup de premsa especialitzada, ASICS, patrocinador esportiu de la cursa barcelonina, i l’organització de la Zurich Marató de Barcelona, van rendir homenatge als 32 corredors que realitzaran les funcions de Pacemaker durant la celebració de la competició, el proper 16 de març a la ciutat comtal. | A diferència d’una llebre, que acompanya durant un tram de la prova els atletes destinats a realitzar les millors marques, els pacemakers realitzen la cursa de principi a fi, amb una ploma que identifica el temps amb el qual esperen realitzar la cursa, de manera que els corredors populars poden seguir els seus ritmes per tal d’assolir els objectius que s’hagin marcat. En aquesta edició de la Zurich Marató de Barcelona, hi haurà un total de 32 pacemakers, deu dels quals van estar ahir a l’acte. Al llarg del matí, se’ls va lliurar la roba tècnica que portaran el proper 16 de març. El nou tèxtil de compressió ASICS Muscle Support és la gran innovació tecnològica, amb la qual la marca ha volgut ajudar-los en la seva important i gairebé sempre tasca anònima. L’acte va comptar amb la presència dels màxims responsables d’ ASICS Iberia, encapçalats per Emilio Risques, el seu director general a Espanya, així com del director general de RPM Racing ( empresa organitzadora de la cursa ), Agustín Riviere i de Cristian Llorens, Director de Cursa de la Zurich Marató de Barcelona, qui va explicar davant la premsa assistent, el mètode de selecció dels pacemakers . El tri-atleta professional Marcel Zamora, ambaixador ASICS, va voler fer costat als corredors, i va explicar la seva experiència personal com a llebre en diverses edicions. El proper 16 de març, acompanyarà la primera dona que espera completar el recorregut. Els pacemakers, tenen l’objectiu d’acompanyar al grup de corredors que vulguin realitzar la cursa en un temps determinat . Al llarg dels 42km , que faran a un ritme constant, assessoraran i informaran al grup sobre com planificar la cursa: comentaran els punts conflictius ( com els girs de 90 i 180 graus ), les pujades que estan per venir, quants quilòmetres queden per arribar al següent punt d’avituallament, o què hi trobaran ( líquids , sòlids , gels , etc ). Per tal d’apropar la figura del Pacemaker als periodistes que van cobrir l’acte, es va finalitzar amb la realització de rodatges a diferents ritmes, en els que ells mateixos van acompanyar la premsa . A més a més, tots van tenir ocasió de provar el ritme de competició de Marcel Zamora, corrent al costat del barceloní en un autèntic esprint de més de 200 metres .

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.