BARCELONA, VIU EL SOMNI

0
480

La kenyana Florence Kiplagat nou rècord del món femení en Mitja Marató amb una marca de 1.05.12.
• Eliud Kipchoge, revalida la seva victòria en la passada edició, creuant el crono de la prova barcelonina en 1.00.52
16.02.14 – Avui, Barcelona ha centrat l’actualitat esportiva de la jornada. Gairebé 15.000 corredors i nombrosos ciutadans, han omplert els principals carrers de la ciutat, en una 24a edició hitòrica de la eDreams Mitja Marató de Barcelona. | Una elit de luxe, encapçalada per l’atleta kenyà Eliud Kipchoge, i per la seva compatriota Florence Kiplagat, han complert les expectatives amb escreix. El seu bon estat de forma, la seva motivació davant la cita barcelonina, un circuit ràpid i una meteorologia favorable de 13C, s’han unit perquè Kiplagat passi a la història de l’atletisme de fons i situï Barcelona com la gran protagonista esportiva de la jornada. La kenyana ha liderat la cursa d’inici a fi. De bon començament s’ha situat líder, posició que no ha abandonat fins a la seva arribada a meta. Al km 10, un fantàstic crono de 31.08 pronosticava el bon ritme de la seva cursa, que es confirmava quan creuava el km 15 en 46.35. Kiplagat ha sabut mantenir el ritme, i ha arribat a meta amb un registre històric de 01.05.12. La corredora ha comptat amb l’ajuda de dues llebres, el català Marc Roig i el kenyà Stanley Siroro . Amb aquest registre, Kiplagat no només s’anota la millor marca de la eDreams Mitja Marató de Barcelona, fins ara en possessió de l’etíop Atsede Baysa en 01.07.34 el 2013, sinó que estableix nou rècord del món posicionant Barcelona, en el punt de mira. D’aquesta manera, rebaixa en 38 segons la que era fins ara la millor marca femenina mundial en Mitja Marató, i assoleix rebaixar la seva marca personal aconseguida a Roma en 01.06.38 el 2012. El pòdium femení l’ha completat Nicola Duncan i Paula Todoran. Per la seva banda, Eliud Kipchoge, guanyador de la cursa, ha creuat la línia en primera posició, amb un crono de 1.00.52. Des de l’ inici de la cursa, els corredors kenyans s’han desmarcat de la resta dels participants. Un grup de tres corredors formats per Kipchoge, Peter Emase i Laban Mutai, s’ha posicionat al capdavant. El pas pel km 5, el realitzaven en un bon temps de 14.32. Els tres corredors han continuat junts, creuant el km 10, en 28.50. Posteriorment, Kipchoge ha deixat enrere els seus companys, liderant la cursa en els últims quilòmetres. Finalment, ha creuat la línia d’arribada en 1.00.52. Kipchoge no ha pogut millorar la marca aconseguida l’any passat, i establerta en 1.004, rècord de la cursa fins al moment. Darrera seu, Laban Mutai en 1.01.19 i Peter Emase en 1.02.47, completaven el pòdium. Els catalans Iván Espílez i Laia Andreu, han estat els primers corredors nacionals en creuar la meta. Espílez debutant en aquesta cursa, s’anotava un crono de 1.06.30, mentre que Laia Andreu creuava en 1.20.19. Joan Porcar, conseller delegat de RPM Racing, no amagava la seva satisfacció davant del rècord aconseguit avui “ Hem aconseguit posar Barcelona en el centre de mira de tothom amb un rècord mundial. Ens hem de felicitar tots perquè estem parlant d’una fita que no s’aconsegueix fàcilment. Sense cap mena de dubte, aquesta prova entrarà a la història mundial de l’atletisme i es ficarà en el punt de mira de molts atletes tan professionals com populars.” Xavier Amador, Director de Relacions Institucionals de l’Ajuntament de Barcelona “ L’Ajuntament de Barcelona està molt satisfet per aquesta marca mundial. S’ha lluitat molt per tal que la participació femenina a la cursa, augmentés. Aquest rècord femení assolit avui, representa una gran alegria i un fet històric per la ciutat, que ens situa com el centre mundial de l’atletisme de fons.” Florence Kiplagat “És un dia inigualable per mi. Estic molt contenta. El circuit és molt ràpid. He tingut l’ajuda immillorable de dues llebres, Marc Roig i Stanley Siroro. Des de bon començament m’he sentit molt bé, amb un clima favorable, i he vist que podia ser un gran dia”. Eliud Kipchoge,” Barcelona és un dels circuits de referència a nivell mundial. El clima que hem tingut avui, ha afavorit els corredors. A més a més, la gent ha sortit al carrera i és molt agraït sentir el suport del públic.” Resultats i classificació homes: 1. Eliud Kipchoge KEN 1.00.52 2. Laban Mutai KEN 1.01.19 3. Peter Emase KEN 1.02.47 4. Mick Clohisey KEN 1.05.38 5. Iván Esquílez ESP 1.06.30 6. Sean Hehir IRL 1.06.51 7. Alberto Moreno ESP 1.08.09 8. Guiem Duran ESP 1.08.31 9. Mosbah Habib MAR 1.08.34 10. Julien Bartolí FR 1.08.36 Resultats i classificació dones: 1. Florence Kiplagat KEN 1.05.12 2. Nicola Duncan ENG 1.12.15 3. Paula Todoran ROM 1.16.40 4. Charlotte Karlsson SUEC 1.17.13 5. Samantha Amend ENG 1.17.35 6. Cerasela Basa ROM 1.19.27 7. Lisa Palmer ENG 1.19.31 8. Laia Andreu ESP 1.20.19 9. Mirja Bebi SUE 1.21.20 10. Giselle Camilleri MAL 1.21.38

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.