Laura Gómez fitxa pel CN Sabadell

0
390

Aquest matí s’ha oficialitzat el fitxatge per a la present temporada 2014 de la triatleta de Sabadell Laura Gómez Ramon pel Club. A l’acte hi ha assistit Àngel Vinyeta (vicepresident de l’entitat) i Laura Reyes (Presidenta de la Secció de Triatló). | La triatleta sabadellenca, torna a l’entitat com a la millor promesa estatal de triatló, amb el millor palmarès assolit als 20 anys per una triatleta espanyola. Resultats juniors del 2013: el bronze a la copa d’Europa de Quarteira, bronze a l’europeu de duatló d’Holanda, la classificació per a tots els campionats europeus i mundials de duatló i triatló, doblet als campionats estatals de duatló i triatló, victòria al rànquing nacional on s’hi han de sumar els resultats absoluts aconseguits: campionat d’espanya elit de triatló per relleus, bronze a la copa del rei elit i més de 4 victòries absolutes en triatlons nacionals. Objectius 2014 Tot i aquest palmarés, Laura Gómez té clar el seu camí i on vol fer-lo. ‘’Aquest any suposa un any de molts canvis: el debut en la distància olímpica i adaptar-me a la nova categoria sub23 que competeix conjuntament amb l’absoluta‘’, ha explicat. Cal remarcar que Espanya és dels pocs països que opta a tres places en categoria femenina als jocs olímpics, davant d’aquest fet la triatleta ho té clar quin és el camí: ‘’El més important és el treball diari, pas a pas, no toca ara pensar més enllà, ja que em distrauria del meu treball, l’objectiu és ser competitiva a nivell absolut aquest any en distància sprint, doncs és amb totes les internacionals espanyoles amb qui hauré de competir per assolir la internacionalitat, totes porten més anys i més competicions internacionals que jo i per tant no hem de tenir pressa sinó constància i treball‘’. Canvis 2014 Amb aquest objectiu s’ha posat aquesta temporada sota les ordres d’un dels millors tècnics internacionals de triatló, entrenador del campió del món de duatló i de triatletes internacionals, el mallorquí Ivan Muñoz. Això ha suposat rebutjar la beca fetri al CAR de Sant Cugat i cursar també els estudis pel seu compte. ‘Tinc confiança cega i absoluta en l’Ivan, està implicat al 100% i a sobre tinc la comoditat de disposar del que per mi és el millor centre d’alt rendiment: el Club Natació Sabadell; hi tinc totes les facilitats, em cuiden i hi tinc de tot. I sobretot, estic a casa i envoltada dels que m’ajuden dia a dia’’. Calendari 2014 Per assolir l’objectiu marcat, Laura planteja un calendari nacional i internacional ambiciós. Dins d’aquest període hivernal, Laura Gómez ha inclòs algunes puntes de qualitat com ara el campionat de catalunya de cros curt (on va fer 3ª absoluta) o aquest diumenge a Caldes de Malavella, Campionat de catalunya de cros on pot assolir la classificació també per a l’estatal de Cros. Aquest treball de qualitat es conclourà amb l’stage de Mallorca de la setmana que ve, per acabar de fer treball específic i afinar vers el debut al campionat de Catalunya de Duatló Absolut de finals de març a Cerdanyola. El calendari prefixat són els Campionats de catalunya i espanya de triatló olímpic i sprint i duatló; les copes d’europa de Quarteira (portugal) on faria el debut en distància olímpica, Larache (Marroc), Ginebra (Suissa) i les dues proves continentals de territori espanyol : Copa d’Europa de Banyoles i Madrid. El compromís de Laura Gómez per aquest esport i per als seus objectius és total i de dedicació absoluta, alhora cursa el primer curs de grau superior d’esports a Barcelona, on pel fet de ser esportista d’alt nivell té flexibilitat amb exàmens i dates d’entrega de treballs. Malgrat aquesta dedicació l’únic suport econòmic serà per part del Club, i la llarga temporada suposa uns alts costos i despeses de viatge, cosa que fa que el calendari s’hagi d’optimitzar el màxim i reduir-lo per falta de més recursos: ‘’El triatló per molt popular que sigui, no és exempt a la realitat econòmica a la qual vivim, i realment es fa difícil poder lluitar davant d’esportistes d’altres comunitats on tenen més implicació econòmica que es tradueix ja no en benefici personal sinó en garantir i poder assumir un calendari que et permeti ser competitiu i sumar experència a nivell internacional’’.

Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

RESPON

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.