Driss Lakhouaja aconsegueix la seva sisena corona a Sant Antoni

0
445

El fondista de l’Atletisme Montornès Driss Lakhouaja continua fent història a la Cursa Barri Sant Antoni de Barcelona, a la qual s’ha emportat el triomf per sisè any consecutiu. Tot i l’aiguat que ha caigut just abans de la sortida i als primers minuts de la competició, l’atleta nacionalitzat espanyol ha aconseguit imposar-se ala més de 4.200 esportistes citats a la línia de sortida i torna a pujar al graó més alt del podi per sisè any consecutiu, en aquesta ocasió amb una marca de 30:30. A la prova femenina el triomf ha estat per Hasna Bahom, atleta de La Sansi, que ha guanyat amb un registre de 35:53. | Un any més, i ja van 36, la Cursa Barri Sant Antoni s’ha consolidat com la favorita dels atletes barcelonins per començar la temporada de curses populars i en aquesta ocasió han estat més de 4.200 els corredors citats per prendre la línia de sortida de la prova al carrer Floridablanca. La cita, organitzada per l’Atletic Club Esport i Natura, la Penya Barcelonista Can Conesa i la Comissió de Festes del Barri de Sant Antoni amb l’ajuda de l’Ajuntament de Barcelona, Districte de L’Eixample, ha tornat a ser un èxit un any més i per quart any consecutiu s’han exhaurit tots els dorsals disponibles. Tot i això, la pluja de les hores prèvies a la cursa i especialment als instants anteriors a la sortida ha fet que molts dels inscrits es repensessin seriosament la seva participació a la prova i finalment han estat 3.485 els que han creuat la línia d’arribada a la cursa de 10 quilòmetres i prop de 400 els nens –ja sense la presència de la pluja- que han pres part a les proves de promoció que s’han realitzat després de la competició destinada als més grans. A la prova masculina, el triomf ha estat per l’atleta nascut al Marroc però nacionalitzat espanyol Driss Lakhouaja, que no abandona el palmarès des de que aconseguís els primer dels seus sis triomfs al 2009. Lakhouaja ha pres la iniciativa de la prova al costat del seu company d’entrenaments Samir Ait Bouchamane (Adidas Domingo Catalán) i el lleidatà Iván Espílez (Hinaco Monzón), que han marcat un gran ritme al primer quilòmetre de la prova, al qual han baixat dels 3 minuts. Després d’aquest atac inicial, Espílez s’ha despenjat i els dos capdavanters han treballat junts per jugar’s-ho tot a l’sprint final, que s’ha acabat adjudicant Lakhouaja amb uns gens despreciables 30:30 sota la pluja, trigant un segon menys que Ait Bouchamane (30:31). La tercera posició ha estat per Espílez, que ja perdia 13 segons a l’equador de la prova, situat just a la porta de la Fàbrica Moritz i ha entrat a 33 segons exactes del guanyador (31:03). A la seva primera participació a la cursa, Hasna Bahom ha pogut inscriure el seu nom al palmarès de guanyadores de la Cursa Barri Sant Antoni, al qual destaquen els noms de Txell Calduch, Vinyet Noguero, Carme Auñón, Carme Ballesteros o Raquel Parrado a les darreres temporades. Bahom ha tirat en solitari des d’un bon principi i s’ha plantat a la línia d’arribada amb una marca de 35:53, avantatjant en 32 segons a la seva companya d’equip Inna Lebedieva (CA La Sansi). La tercera posició ha estat per l’actual campiona de Catalunya de 10km en ruta i guanyadora de les dues darreres edicions de la prova, Raquel Parrado, amb un registre de 36:55. A la classificació per equips, l’Atletisme Montornès ha aconseguit el triomf a la prova masculina mentre que Corredors.cat ha estat el més ràpid entre les fèmines.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.