ENTREVISTA AMB MARC BATLLE, TRIATLETA I ENTRENADOR PERSONAL

0
586

Marc Batlle és un jove amant de l’esport fins el punt que l’ha convertit en la seva tasca professional. Ha començat l’any ple de reptes esportius. El més immediat serà al mes de maig quan s’enfrontarà al Half Challenge Costa de Barcelona-Maresme. El triatló maresmenc que cada any aplega més participants d’arreu de Catalunya i del món. En Marc, que forma part del Team Calella Triathlon, participa també a moltes i variades curses els caps de setmana. Aposta de manera decidia per una vida saludable des de tots els punts de vida, ja sigui fent esport de manera continuada com portant a terme petits però importants hàbits saludables en el dia a dia; o menjar de manera equilibrada i sana. Ha fet una aturada en els seus entrenaments per atendre les preguntes d’atletisme.cat| –Fer esport, apostar per l’esport en el dia a dia, és un estil de vida? Totalment, és un estil de vida quan t’adones que el teu cos et demana sortir a entrenar com a rutina. És la teva manera de viure, dediques el màxim temps possible a fer aquesta activitat que tan t’agrada i desconnectes de tota la resta de problemes. –Tu apostes per fer esport de manera habitual però també per portar una vida saludable amb el menjar i hàbits quotidians com caminar… Sí, està clar que una vida saludable no només és fer esport, la resta d’hores del dia has de cuidar la alimentació, intentar no beure alcohol o fer-ho amb moderació, no fumar, descansar les hores suficients per rendir durant tot el dia a la feina, a casa per fer les tasques correspontents, amb la família i tota la resta d’activitats diàries. En general, una vida saludable és aquella que dedica el màxim d’hores a cuidar el cos, tan pel que fa l’esport, com l’alimentació o la higiene corporal.
 –Quins són els teus reptes per al nou any? A quantes curses hi prendràs part? Aquesta és la 3a temporada que practico triatló, aquest esport que està en ple “boom” i que m’ha canviat la vida totalment. La primera temporada vaig tenir varies lesions que em van impedir tenir un ritme continuat en entrenaments i competicions i que va fer que aquesta temporada passada hagi apostat per frenar el ritme en general i fer competicions de curta distància. És per això que després d’un any més tranquil tinc moltes ganes de que el 2014 estigui ple de competicions i sobretot cap lesió. Com a grans objectius aquesta temporada faré el Half-Challenge Costa Barcelona Maresme a Calella el 18 de Maig, aquesta prova consta de 1,9kms nedant 90 en bici i 21 corrent, un mes més tard faré la meva primera marxa cicloturista, la Quebrantahuesos, una cursa amb molts participants i molt coneguda, la qual consta de 200kms amb diferents ports força durs, i com a tercer gran objectiu Half-Challenge a Vitoria, amb les mateixes distàncies que a Calella. A part dels grans reptes, durant la temporada participo en curses de 10kms, mitges maratons, duatlons i algun triatló sprint. –Quina serà la teva preparació? La meva preparació va lligada a les competicions que vulgui fer durant la temporada, intentant d’estar en el millor estat de forma al arribar a les cites més importants. Aquesta temporada he d’estar en el pic de forma durant abril, maig i juny, seguit d’un descans actiu i acabar la temporada entre setembre i octubre amb algun objectiu final que encara no tinc programat. Com a mínim faig un entrenament diari, combinant natació, córrer, bici tant de carretera com btt i no menys important la preparació física al gimnàs, l’entrenament que jo anomeno “antilesions”. Hi ha entrenaments més forts i altres no tant, regeneratius per assimilar el treball fet anteriorment i també per preparar els següents entrenaments. I sobretot, sempre escoltant el cos que és el que mana, si et permet seguir entrenant fes-ho, però si demana descans fes-li cas abans no et lesionis. –Fes-nos 5 cèntims d’una setmana en la teva vida. Cada quan t’entrenes i quins ritmes? Una setmana de la meva vida…en època ja de plena temporada, intento fer 1 entrenament diari de dilluns a divendres més 1 o 2 sessions de gimnàs ,i el cap de setmana tinc la possiblitat de doblar entrenaments o de fer-ne amb transicions. En total faig 3-4 sessions de running, 3 de bici, 2 de natació i 2 de preparació física al gimnàs. Els ritmes depenen sobretot del tipus d’entrenament que toqui, regeneratiu, rodatge, fartlek, sèries, tirada llarga i altres, i també de l’època en que estigui, quan s’acosta la competició els ritmes son més alts que en pretemporada. El més important és fer un entrenament principal i que l’anterior i el següent serveixin per preparar i per recuperar. –Et dediques de manera professional al món de l’esport. Què fas? Tens un espai web on dones consells i ofereixes els teus serveis? Sí, em dedico de manera professional a l’esport. Actualment i desde fa més de 2 anys estic de tècnic de sala en un gimnàs i també dono classes dirigides, generalment cicloindoor.A part, he obert el meu propi negoci aquest estiu passat, faig entrenaments personalitzats de diferents tipus o amb diferents objectius, pèrdua de pes, millora salud, programes de musculació, planificacions per a corredors, preparacions físiques per atletes i molt més.Tinc el meu propi blog (www.marcbatllentrenadorpersonal.com) on setmantlment penjo un article propi amb diferents consells i varietat de temes, nutrició, rendiment, exercicis per a casa, correccions, i d’altres. –Per què creus que ara està de moda cuidar-se i fer esport? Per imatge, per salut…. Crec que l’esport està de moda perquè és una manera molt econòmica de tenir un bon estat de salud, i en els temps de crisi en que ens trobem és la millor manera de desconnectar de tots els problemes personals a casa, a la feina, de parella o qualsevol tipus. Quan comences a fer esport regularment t’adones que et sents millors amb tu mateix i amb el teu cos, t’agrades més, estàs més feliç i veus els problemes d’una altra manera. En general et sents millor, penso que és la millor teràpia per estar content. –Quins són els teus consells per a la gent que potser pensa que no està preparada per afrontar reptes esportius o simplement no en vol fer d’esport? Penso que tothom pot tenir reptes de qualsevol tipus, només fa falta una bona planificació d’entrenaments individualitzada i alimentar-se bé, ser constant, tenir disciplina i sobretot disfrutar del que estàs fent. Al triatló, per exemple, es veuen moltes persones que han fet un canvi radical a la seva vida i que han passat de ser sedentaris a enfrontar-se a una prova com un ironman (3,8kms nedant 180 en bici i 42 corrent). Si una persona pot fer això…qualsevol que s’ho proposi pot fer-ho, sempre adequant el perfil individual de cada personal al repte que vulgui realitzar i esperant el temps necessari per estar realment preparats.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.