Els millors atletes es citen diumenge al Cros de Sant Sebastià – Campionat de Catalunya de cros curt

0
406

Els primers clubs es classificaran per al Campionat d’Espanya d’Oropesa. S’esperen un miler i mig de participants en aquesta 53a edició d’una prova que es tornarà a disputar al Parc Catalunya
Els millors atletes es citen diumenge en un Cros de Sant Sebastià que enguany serà Campionat de Catalunya de cros curt
El Cros de Sant Sebastià arriba aquest diumenge a les 53 edicions. Els camins del Parc Catalunya tornaran a acollir una prova històrica que aquest any, a més, serà Campionat de Catalunya de clubs de cros curt i també Campionat comarcal escolar. “És com la Festa Major de casa nostra, la millor competició de cros que es fa a Sabadell”, resumeix Josep Molins, president de la Joventut Atlètica Sabadell, club organitzador de la cursa. Un cros “dels més antics de Catalunya i Espanya” que en aquesta edició comptarà amb més de 1.500 atletes en les diferents categories. La catalogació del cros curt com a Campionat de Catalunya de clubs farà que sigui aquesta modalitat la que millor cartell tingui: “Enguany els bons correran el cros curt, perquè serà classificatori pel Campionat d’Espanya a Oropesa. El ferro vindrà al cros curt, però també hi ha molta gent que li fa gràcia guanyar el llarg i poder inscriure el seu nom al palmarès”. | Una llista de guanyadors a la qual hi apareixen noms com el propi Josep Molins (1968, 1969, 1970 i 1973), Martín Fiz (1986), Luis Mezquida (1997), Driss Lakhouaja (2002) o Carles Castillejo (2003) entre d’altres en categoria masculina, i Carme Valero (1972, 1973, 1974, 1975, 1976, 1977, 1980, 1981 i 1985), Meritxell Calduch (2000), Ester Solera (2004) o Gemma Masnou (2009 i 2010) en fèmines. En l’edició del 2013, dos corredors de la Joventut Atlètica Sabadell van inscriure el seu nom per primer cop en aquesta cursa: el marroquí Omar Oughzif i l’ucraïnesa Inna Lebedieva. Un bon paper que Molins espera repetir: “La canalla està bastant en forma, encara que s’ha d’estar en forma al febrer. Anem en línia ascendent, i tots sabien que el dia 19 havien d’estar corrent al Parc Catalunya perquè és la nostra festa. Anirem amb tot, i segur que entre ells hi hauran garrotades per guanyar”. En busca de l’ascens El pròxim cap de setmana també serà important per a l’equip femení de la Joventut Atlètica Sabadell. Després que els seus homòlegs masculins aconseguissin ara fa uns dies el tercer lloc del Campionat de Catalunya de clubs en pista coberta a Sabadell, aquesta setmana és el torn per a les noies, que buscaran ascendir a l’elit de l’atletisme català. Josep Molins s’ha mostrat molt optimista a l’hora de parlar de les opcions de les sabadellenques: “Estic pràcticament segur que pujaran, però s’ha de veure, perquè hi ha imponderables que no es poden controlar. No podem dir que pujarem fins que no s’hagi acabat, però veiem molt possible tornar a estar al grup A de Catalunya. Per marques, estem millor que els rivals, però ara ho hem de corroborar a la pista”. Si confirmen el seu paper de favorites amb un ascens, la JAS col·locarà els seus dos equips a primer nivell.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.