MARATHONBOLA DE TARDOR 2013

0
388

Concurs obert a tots els lectors de la Revista Marathon
Només heu de contestar la pregunta i enviar un missatge privat al Facebook amb la resposta correcta. Entraran en el sorteig totes les respostes arribades fins el dia 1 de gener de 2014. Aquesta vegada sortegem una samarreta tècnica, més el “Manual complet d’entrenament per a triatló”, gentilesa d’Editorial Tutor.
PREGUNTA: Com es diu aquesta brillant maratoniana nord-americana? |A continuació us donem unes quantes pistes: El nostre personatge misteriós és una de les 15 atletes del món majors de 50 anys que pot acabar una marató en menys de tres hores, (2h:47.50). Ho va fer quan tenia 53 anys a la Marató de Chicago, l’any 2010. L’atleta va entrar a la història de les gran maratonianes a la PRIMERA MARATÓ OLÍMPICA FEMENINA, celebrada als JJOO de Los Ángeles el 1984. Aquell any, va guanyar la marató amb només 27 anys liderant la primera posició sense treva, molt per davant de les seves rivals i amb un crono de 2h:24.52. Va començar a córrer de petita a l’escola, i va fer la seva primera marató de molt jove en un viatge a Les Bermudes el 1979, on tenia previst córrer un cros de 10 km. L’endemà va provar sort a la marató i va quedar sorprenentment en segona posició, una fita que ara la maratoniana recorda com a quelcom senzill… I així és com va començar la seva passió per fer quilòmetres, amb el punt de partida a la Marató de Boston (1979), on va guanyar a la preferida del moment, Patti Lions, amb 2h:35.16. Una marató que, quatre anys després va millorar amb un temps que seria marca mundial (2h:22.43). Però en ben poc va tornar a millorar el seu record a la Marató de Chicago amb 2h:21.21, el 1985. Actualment, la maratoniana viu a la seva ciutat natal, Maine, on cada any se celebra una cursa de 10 km en el seu nom. Actualment és consultora de marques d’esport i dóna suport a centres esportius del seu país, Estats Units, a més de ser un referent indiscutible per atletes, escoles, grups cívics i corporacions multinacionals. També és autora de dos llibres sobre atletisme.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.