Palafrugell confirma la seva presència al circuit EAP 2014

0
429

Els passats 8 al 10 de novembre s’ha celebrat a Newcastle (GBR) el 23è congrés del circuit EAP (Europe Athlétisme Promotion), que engloba tot un seguit de reunions atlètiques arreu d’Europa que promouen la participació a l’estranger dels seus afiliats.| En el decurs del congrés es va evidenciar que la crisi econòmica ha afectat diverses organitzacions, que s’han vist obligades a baixar el seu nivell per manca de més recursos econòmics. En alguns casos disminueixen el nombre de proves a realitzar, en altres s’opta per organitzar reunions centrades en categories juvenils i també estan proliferant les reunions temàtiques ( mítings on se realitzen exclusivament proves de tanques, salts o proves combinades).Un altra aspecte preocupant és que algunes reunions poden deixar de realitzar-se pel deteriorament de les seves instal·lacions, que estan quedant obsoletes i sense gaire possibilitats de renovació a curt termini.
En contrapartida s’estan incorporant al circuit noves reunions procedents de països emergents i en alguns casos amb pressupostos molt superiors als habituals. Els casos més significatius són els de Riga, Letònia, incorporat l’any passat i Novi Sad, Serbia, acceptat en el present congrés. També s’han incorporat al circuit els mítings anglesos de Hull i Gateshead (aquest últim en pista coberta i centrat en salts) i el de Leiria, a Portugal. Abandona el circuit el míting de Cagnes sur Mer, França. El calendari provisional per al 2014 queda compost per 21 mítings d’11 països:
– 18 de gener – Kuldiga – Letònia (pista coberta) – 15 de març – Gateshead-Gran Bretanya (pista coberta, només alts) – 4 de maig – Pavia – Itàlia – 17 de maig – Kingston upon Hull – Gran Bretanya – 28 de maig – Namur – Bèlgica – 29 de maig – Riga – Letònia – 31 de maig – Palafrugell – Espanya – 31 de maig i 1 de juny – Hexam – Gran Bretanya ( proves combinades) – 7 de juny – Leiria – Portugal – 14 de juny – Genève – Suïssa – 15 de juny – Budapest – Hongria – 21 de juny – Bilbao – Espanya – 26 de juny – Celle Ligure – Itàlia – 28 de juny – Nivelles – Bèlgica – 28 de juny – Biella – Itàlia ( míting juvenil) – 6 de juliol – Chambery – França ( míting de tanques) – 12 de juliol – Novi Sad – Sèrbia – 13 de juliol – Donnas – Itàlia – 19 de juliol – Loughborough – Gran Bretanya – 20 de juliol – Aosta – Itàlia (míting juvenil) – 23 de juliol – Amsterdam – Holanda
Pel que fa referència al Míting de Palafrugell, cal esmentar que s’ha arribat a un acord amb la Federació Catalana d’Atletisme per tal d’organitzar-lo conjuntament amb el Campionat de Catalunya Absolut el dissabte 31 de maig, en jornades de matí i tarda. La formula de Campionat Open es va aplicar amb èxit l’any 2009 i permetrà la participació d’un nombre limitat d’atletes estrangers en curses a partir de 800 metres i concursos.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.