Palafrugell confirma la seva presència al circuit EAP 2014

0
337

Els passats 8 al 10 de novembre s’ha celebrat a Newcastle (GBR) el 23è congrés del circuit EAP (Europe Athlétisme Promotion), que engloba tot un seguit de reunions atlètiques arreu d’Europa que promouen la participació a l’estranger dels seus afiliats.| En el decurs del congrés es va evidenciar que la crisi econòmica ha afectat diverses organitzacions, que s’han vist obligades a baixar el seu nivell per manca de més recursos econòmics. En alguns casos disminueixen el nombre de proves a realitzar, en altres s’opta per organitzar reunions centrades en categories juvenils i també estan proliferant les reunions temàtiques ( mítings on se realitzen exclusivament proves de tanques, salts o proves combinades).Un altra aspecte preocupant és que algunes reunions poden deixar de realitzar-se pel deteriorament de les seves instal·lacions, que estan quedant obsoletes i sense gaire possibilitats de renovació a curt termini.
En contrapartida s’estan incorporant al circuit noves reunions procedents de països emergents i en alguns casos amb pressupostos molt superiors als habituals. Els casos més significatius són els de Riga, Letònia, incorporat l’any passat i Novi Sad, Serbia, acceptat en el present congrés. També s’han incorporat al circuit els mítings anglesos de Hull i Gateshead (aquest últim en pista coberta i centrat en salts) i el de Leiria, a Portugal. Abandona el circuit el míting de Cagnes sur Mer, França. El calendari provisional per al 2014 queda compost per 21 mítings d’11 països:
– 18 de gener – Kuldiga – Letònia (pista coberta) – 15 de març – Gateshead-Gran Bretanya (pista coberta, només alts) – 4 de maig – Pavia – Itàlia – 17 de maig – Kingston upon Hull – Gran Bretanya – 28 de maig – Namur – Bèlgica – 29 de maig – Riga – Letònia – 31 de maig – Palafrugell – Espanya – 31 de maig i 1 de juny – Hexam – Gran Bretanya ( proves combinades) – 7 de juny – Leiria – Portugal – 14 de juny – Genève – Suïssa – 15 de juny – Budapest – Hongria – 21 de juny – Bilbao – Espanya – 26 de juny – Celle Ligure – Itàlia – 28 de juny – Nivelles – Bèlgica – 28 de juny – Biella – Itàlia ( míting juvenil) – 6 de juliol – Chambery – França ( míting de tanques) – 12 de juliol – Novi Sad – Sèrbia – 13 de juliol – Donnas – Itàlia – 19 de juliol – Loughborough – Gran Bretanya – 20 de juliol – Aosta – Itàlia (míting juvenil) – 23 de juliol – Amsterdam – Holanda
Pel que fa referència al Míting de Palafrugell, cal esmentar que s’ha arribat a un acord amb la Federació Catalana d’Atletisme per tal d’organitzar-lo conjuntament amb el Campionat de Catalunya Absolut el dissabte 31 de maig, en jornades de matí i tarda. La formula de Campionat Open es va aplicar amb èxit l’any 2009 i permetrà la participació d’un nombre limitat d’atletes estrangers en curses a partir de 800 metres i concursos.

Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

RESPON

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.