Èxit de participació a la 30ena edició de la Mitja Marató.

0
419

Hi han participat 1.157 atletes. En la 2a Cursa Popular hi han corregut 483 atletes, 156 més que al 2012. Els campions han estat Aleix González, del Club Muntanyenc Sant Cugat, i Elisa Melilli, també santcugatenca
Jordi Coma Parra, del Club Atlètic Track Bikila, i Esther Montosa Narváez, del club Slop.cat Sabadell, s’han adjudicat aquest diumenge, 29 de setembre, al matí, la 30a edició de la Mitja Marató de Sant Cugat. Coma, de 36 anys i veí de Molins de Rei, ha fet un temps d’1 hora, 10 minuts i 10 segons, i Montosa, de 39 anys, 1 hora 32 minuts i 35 segons. La participació ha estat de 1.157 atletes arribats. | El campió, que ha lluït el dorsal número 1 en la seva primera participació en aquesta prova de mig fons de 21,097 quilòmetres, ha estat en aquest 2013 quart a la Cursa de la Mercè i 6è a la Cursa dels Bombers. En el seu currículum esportiu, Jordi Coma hi figura, entre d’altres títols, un Campionat de Catalunya de 5.000 metres en pista i un de 10 quilòmetres en ruta. Esther Montosa, 110a en la classificació general, ha guanyat en categoria absoluta femenina, en la seva segona participació en la prova. La sabadellenca s’ha adjudicat aquest 2013 les Mitges Maratons de Gavà i Blancafort (Olesa), així com també ha estat tercera al Campionat de Catalunya Absolut de Mitja Marató. Més participació en la 2a Cursa Popular de 5 quilòmetres Si en la primera edició de la Cursa Popular de 5 quilòmetres hi van prendre part 327 atletes, enguany ho han fet 483. Un percentatge molt alt d’aquesta participació han estat santcugatencs. Els campions han estat Aleix González Call (16 minuts i 38 segons), del Club Muntanyenc Sant Cugat, i Elisa Melilli (19 minuts i 1 segon), 17a en la classificació general. El circuit urbà, homologat i amb el mínim de desnivell possible, ha estat el mateix que el del 2012 i ha consistit en donar dues voltes a un traçat de poc més de 10 quilòmetres pel centre de Sant Cugat. El recorregut ha passat, com sempre, per alguns dels punts més emblemàtics de la ciutat, com el Monestir, l’Arxiu Nacional de Catalunya o el Teatre-Auditori. L’organització ha anat a càrrec del Club Muntanyenc Sant Cugat, el Club Tennis Natació Sant Cugat i l’Ajuntament de Sant Cugat. Enguany, l’empresa 2ual Grups Sports&Events ha estat la responsable de la logística de la competició. La Mitja Marató de Sant Cugat forma part del Calendari de Mitges Maratons de la Federació Catalana d’Atletisme i també és una de les proves puntuables pel 8è Challenge de Mitges Maratons Gran Premi Diputació de Barcelona. Un any més, els mitjans de comunicació de Premsa Local, el TOT Sant Cugat i el Diari de Sant Cugat, han col·laborat en aquest esdeveniment esportiu. Aleix González (Club Muntanyenc Sant Cugat) i Elisa Melilli han estat els guanyadors de la cursa de 5 quilòmetres, que s’ha iniciat mitja hora abans de la Mitja Marató. González, que ha vençut amb un temps de 16 minuts i 38 segons, s’ha vist involucrat en un incident que ha pogut ser determinant per la cursa. La bici que encapçala la cursa s’ha equivocat de camí i ha provocat que alguns dels corredors que anaven al capdavant el seguissin i perdessin la possibilitat de lluitar per la victòria: “Ha estat una cursa una mica estranya. A falta de dos quilòmetres erem tres i els altres dos s’han despistat. Han perdut distància i ja no l’han poguda recuperar”. En qualsevol cas, l’atleta santcugatenc ha assenyalat que la victòria és molt positiva: “Em vaig operar del peu al febrer, porto dos claus i he estat cinc mesos de recuperació. Estic content, pel temps que entrenat, estic molt content”. La italiana Elisa Melilli, resident a Sant Cugat, ha repetit victòria –va ser la vencedora l’any passat– amb un temps de 19 minuts i 1 segon. Melilli ha explicat que “hi ha una part amb molta pendent que trenca una mica i també ha fet més calor, la cursa ha estat més dura que l’any passat”. Pel que fa a les classificacions per categories, Joan Wäger (17:29) i Alicia Dávila (22:12) han vençut en la categoria juvenil (des de 1995 fins a 2012); Toni Llull (16:54) i Marta Vidal (28:41) en la categoria júnior (1993-1994); Aleix González (16:38) i Carolina Stok (30:15) en la categoria promeses (1990-1992); i Farouk Achik (16:41) i Elisa Melilli (19:01) en la categoria absoluta. L’entrega de premis s’ha suspès per la mort d’un atleta veí de Sant Cugat en arribar a la línia d’arribada. O.S. descansa en pau.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.