KILIAN JORNET COMPLETA EL SEGON ANY DE SUMMITS OF MY LIFE AMB LA TEMPTATIVA D’ASCENS A L’ELBRÚS

0
631

L’atleta va intentar l’ascens a l’Elbrús (5642m) que no va poder completar a causa de les males condicions meteorològiques
Amb aquest repte Jornet clausura el segon any del projecte Summits of My Life
“Vam intentar l’ascens i a 300m del cim vaig decidir baixar, ja que les condicions eren molt dolentes, nevava i feia molt de vent. El millor era deixar-ho córrer i baixar abans que empitjorés. Malgrat tot ha estat una experiència increïble ”, comentava Jornet| Kilian Jornet marxava fa una setmana de Chamonix (França) en una furgoneta carregada fins les celles per intentar completar el darrer repte que restava del projecte Summits of My Life: l’intent de rècord a l’Elbrús (5642m), la muntanya més alta d’Europa, situada a Rússia. Jornet va partir amb Seb Montaz, càmera del projecte, i acompanyats també de Vivien Bucher que com en altres ocasions s’ocuparia de vetllar per la seguretat, així com d’un altre càmera. El trajecte el van fer amb furgoneta; més de 5000 km i 50 hores de viatge per arribar finalment a la localitat russa d’Azau, des d’on tenien previst sortir. El viatge, que també forma part de l’experiència i per tant quedarà reflectit en la propera pel·lícula els va menar a una travessa èpica per Europa, passant per indrets inhòspits, tal i com comenta Jornet: “Fèiem torns i rotacions per poder descansar. Travessar Ucraïna va ser una experiència molt diferent del que havíem viscut fins ara; carreteres gairebé sense asfaltar, kilòmetres i kilòmetres sense creuar-nos amb ningú… Finalment el viatge ha estat una part molt important d’aquesta expedició” Un cop arribats a destí, la idea era d’aclimatar-se durant un parell de dies per intentar fer l’intent de rècord el passat cap de setmana, el 21 de setembre. Divendres 20 de setembre Jornet va participar a una cursa que es disputava a la regió amb l’objectiu d’aclimatar-se i adaptar-se a les condicions de l’entorn. La cursa es va haver d’aturar i posposar degut a la meteorologia, però va resultar un bon entrenament, ja que Jornet va poder apreciar les condicions en què es desenvoluparia l’ascensió de l’endemà. El dissabte 21 va ser el dia escollit per fer l’intent de rècord. Finalment, el rus Vitaly Shkel va acompanyar Jornet en l’ascens, seguint amb un dels pilars del projecte, l’amistat i l’aprenentatge que podia adquirir dels coneixedors de la zona. Després de 2:45h d’ascens, i a 5300m Jornet i Shkel van decidir aturar-se. Les condicions meteorològiques eren molt dolentes, amb vent i abundant neu. Faltaven 300m per arribar al cim, i estaven en temps de rècord. Malgrat tot, van preferir prioritzar la seguretat i van donar mitja volta pe emprendre el descens: ““Vam intentar l’ascens i a 300m del cim vam decidir baixar, ja que les condicions eren molt dolentes, nevava i feia molt de vent. El millor era deixar-ho córrer i baixar abans que empitjorés” Un cop a baix, l’equip va comprovar la meteorologia que s’esperava per als propers dies, i semblava agreujar-se: “La previsió indicava que seguiria nevant durant els propers dies, i per aquest motiu, i també per una qüestió de calendari, vam decidir tornar i deixar l’Elbrús en standby. Encara no tinc molt clar si hi tornaré, però l’experiència ha estat fantàstica. Hem après molt, hem pogut filmar coses molt boniques i m’enduc un bon record a casa”, comentava Jornet. Aquesta ha estat la tercera expedició, que clausura l’any 2013 del projecte Summits of My Life, després dels reptes al Mont Blanc i al Cerví. A partir d’ara, caldrà esperar per poder veure la nova pel·lícula que resumirà les aventures d’aquest any, a més dels reptes que Jornet s’ha marcat pel proper any.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.