Carles Castillejo enfila el nou assalt a la marató amb la cursa de la Mercè

0
429

Atletisme. El maratonià català compleix els pronòstics i s’imposa en la prova barcelonina, amb la xifra rècord de 16.990 participants
El fondista rubinenc Carles Castillejo va enfilar la recta final del seu debut en la marató amb una victòria en la cursa de la Mercè d’ara fa dos anys. Ahir va recuperar el triomf en la prova barcelonina amb la marató de València a l’horitzó –el 17 de novembre–, que li ha d’obrir les portes a l’europeu de Zuric, el gran objectiu de la temporada vinent. “M’estic entrenant uns 200 quilòmetres per setmana i gairebé estic al cent per cent. Vull ser a l’europeu de Zuric, però primer m’haig de guanyar la plaça. Si fos una cursa de 10.000 metres potser seria més fàcil, però en una marató sempre és difícil de predir alguna cosa, i per això m’he de preparar bé”, va explicar el vigent campió estatal de 10.000 metres i subcampió de cros. Castillejo no volia una arribada a l’esprint, i amb aquesta intenció va atacar a 4 quilòmetres de la meta. L’atleta de l’Adidas, de 35 anys, va cobrir els 10 quilòmetres de la prova en 30:42. Van completar el podi Otmane Btaimi i el també maratonià olímpic Nacho Cáceres, que des de fa alguns mesos s’entrena a les ordres del mateix Castillejo.| En categoria femenina, la marroquina Hasna Bahom no va tenir rival i va segellar el seu cinquè triomf en la cursa de la Mercè (2006, 2008, 2009, 2011 i 2013) amb un registre final de 36:46. A mitja prova ja avantatjava les seves rivals per més d’un minut de diferència. “M’he sentit molt còmode, i això que estic a principi de temporada. Començar el curs guanyant, igual com vaig acabar l’anterior, és molt positiu”, va comentar la campiona catalana de mitja marató, que estava especialment satisfeta d’haver triomfat a Barcelona després de l’absència de l’any passat. El segon lloc, a més de dos minuts i mig, va ser per a la lleidatana Rosa Espachs i el tercer, per a l’atleta del Girona CB Encarna Viñas. L’increment de la participació femenina, amb 5.087 inscrites –gairebé un 30% del total– va ser una de les notes positives de la jornada, que va congregar la xifra rècord de 16.990 participants. Categoria masculina 1r C. Castillejo (Adidas) 30:42 2n O. Btaimi (Bikila) 30:52 3r N. Cáceres (FC Barcelona) 31:13 4t J. Comas (Bikila) 31:23 5è A. Acuña (Domingo Catalán) 32:07 6é J.M. Álvarez (Runnersworld) 32:13 7è S. Rodríguez (Montornés) 32:28 8è D. Guiamet (Slop.Cat Sabadell) 32:34 9è M. Mazana (Pratenc) 32:36 Categoria femenina 1a H. Bahom (La Sansi) 36:46 2a R. Espachs (Sícoris) 39:20 3a E. Viñas (Girona CB) 39:35 4a S. López (l’Hospitalet) 39:41 5a S. Armengol (Can Mercader) 40:16

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.