La resistència de María José Moscoso i la Cursa Solidària d’Horta

0
472

María José Moscoso (Lugo, 1959) viu pendent del telèfon, sense deixar de gaudir de l’atletisme, tant com li permet la salut. Des de principis d’any espera la trucada que la dugui al quiròfan per sotmetre’s a un transplantament de fetge.
Mentrestant, aquesta campiona d’Europa de Curses de Muntanya de veterans (2010) i subcampiona d’Espanya de veterans de 1.500m (2011) organitza, amb Nick Esports i Mémora, la IV edició de la Cursa Solidària Festes d’Horta, una 5k que tindrà lloc el dimecres 11 de setembre i que donarà els beneficis a l’Institut de Recerca pel Transplantament de la Vall d’Hebron. | Durant el 2012, Moscoso veia que es cansava massa, i no entenia què era. Fins que a principis d’aquest any van detectar-li el tumor. Va ser un cop molt fort i, alhora, un alleujament, explica ella mateixa: per fi sabia contra què lluitava. Un cop operada i recuperada, va tornar als entrenaments, conscient que havia superat la primera prova, però que encara li faltava el més dur, el transplantament. “Veient que el cos responia, vaig plantejar-me competir una vegada més, abans de començar a prendre la medicació que prenc ara, que sabia que m’afectaria físicament”, diu Moscoso. I així va ser com va guanyar el Campionat de Catalunya de Curses de Muntanya de veterans (2013). “Va ser una injecció de moral per seguir lluitant i preparar-me físicament i mentalment per al que encara ha de venir: la veritable marató de la meva vida”. La trucada que espera, el donant. Cursa Solidària Nick Festes d’Horta 2013 La Cursa Solidària Nick Festes d’Horta 2013 té un circuit urbà i circular de 5km pel barri d’Horta de Barcelona. La sortida serà a les 9h del matí del dimecres 11 de setembre, des de la plaça Eivissa, que també serà el punt d’arribada. Trobareu més informació a la web de la prova. L’objectiu és que “la recerca millori la pràctica dels trasplantaments i la qualitat de vida dels pacients” i, al mateix temps, col·laborar a “conscienciar la població de la necessitat de donar òrgans: compartir és donar vida”, diu Moscoso.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.