ARRANCA EL SEGON ANY DE REPTES DEL PROJECTE SUMMITS OF MY LIFE DE KILIAN JORNET

0
442

L’atleta ha completat avui l’ascens i el descens del Mont Blanc des de Chamonix, establint un nou rècord en la ruta amb un temps de 04:57h
El segon any de reptes de Summits of My Life s’inicia ara al Montblanc i continuarà al llarg de l’estiu a l’Elbrus (Rússia) i al Mont Cerví (Itàlia). Al mateix temps, el director Seb Montaz filmarà el que serà la segona pel·lícula del projecte ““Sabíem que avui les condicions estaven bé i que era el dia per intentar-ho. Hem tingut un ritme molt constant durant la pujada. Hem anat encordats al glaciar per evitar les esquerdes i que així l’altre pogués aguantar-se. Ha estat una experiència molt bonica”.| Kilian Jornet ha iniciat avui el segon any de reptes de Summits of My Life. El projecte, que es va iniciar el 2012 té una durada prevista de tres anys i en els quals Jornet s’ha posat com a objectiu coronar alguns dels cims més emblemàtics arreu del planeta. Per fer-ho, intentarà rècords de velocitat en cada cim sense assistència i amb el mínim material possible, tot intentant transmetre els seus valors i la seva manera de veure la vida i la muntanya. Com ja va passar amb els reptes del 2012, els d’aquest any estaran filmats pel director francès Seb Montaz. Aquest segon any de reptes s’ha iniciat aquest matí amb un ascens i descens del Mont Blanc, la muntanya més alta dels Alps francesos. Eren les 4:48 del matí quan Jornet, acompanyat del seu amic i esquiador de muntanya Matheo Jacquemond han iniciat aquest tercer repte del projecte. La ruta prevista començava a la plaça de l’església de Chamonix i pujava cap al cim del Mont Blanc passant per la ruta història dels Grands Mulets. Un cop efectuada la sortida de Chamonix han començat la pujada per Jonction passant a continuació per Grands Mulets i pel refugi de Vallot per coronar el cim amb un temps de 3:30h. Jacquemond i Jornet han fet tota la pujada des de Jonction fins al refugi de Vallot encordats, per tal de garantir la seva seguretat. A la baixada els dos atletes han baixat també encordats, tot i que Jacquemond ha sofert una caiguda lleu al final de la baixada. En aquell moment Jornet s’ha avançat i ha arribat a l’església de Chamonix amb un temps final de 04:57h. El record fins avui era de 5:11h i va ser establert pel suís Pierre-André Gobet el 1990. Arribant a la plaça, Jornet comentava: “Sabíem que avui les condicions estaven bé i que era el dia per intentar-ho. Hem tingut un ritme molt constant durant la pujada. Hem anat encordats al glaciar per evitar les esquerdes i que així l’altre pogués aguantar-se. A la baixada el Matheo ha caigut i no ha pogut acompanyar-me al tram final, però ha estat una experiència molt bonica i l’inici dels reptes de Summits d’aquest any”. Jacquemond, per la seva part, deia que “Hem pujat molt bé i al cim del Mont Blanc ha estat un moment molt maco. Al final de la baixada he caigut i m’he picat una mica a la cama. Encara que em trobava bé he sentit que no podia córrer tant ràpid com hauria volgut, així que hem acordat amb el Kilian que ell anés sol i així jo he pogut baixar amb el Vivier. Estic content d’haver pogut acompanyar al Kilian, ha estat un dia molt bonic”. Tot el trajecte ha estat filmat pel director Seb Montaz que ha explicat: ”És molt fàcil treballar amb el Kilian i el Matheo perquè són molt entusiastes, però filmar-los és complicat perquè van molt ràpid i costa seguir-los. Com que hi havia molta neu hem pogut baixar esquiant i gravant-los al mateix temps amb una càmera steady cam molt petita, donant la sensació que l’espectador corre amb ells. Per mi, el millor moment ha estat quan en Kilian ha hagut de despedir-se del Matheo amb una abraçada, ha estat molt emotiu” Acompanyant a Montaz hi ha hagut el guia de muntanya Vivian Bucher, que ha supervisat la seguretat de l’ascens i ha fet la baixada amb Jacquemond. A l’arribada a Chamonix comentava “El Seb i jo hem sortit a la 1 de la matinada per poder preparar-nos i obrir traça, i així esperar el moment que el Kilian i el Matheo pugessin. Hem aprofitat també per comprovar l’estat de la neu, que ha resultat ser perfecte i de seguida hem sentit que les condicions d’avui eren molt bones. Coneixíem bé la ruta perquè ja l’havíem fet quatre vegades. Amb el Seb ens hem separat perquè així poguéssim veure’ls en tot moment. Per baixar ho hem fet esquiant per així poder seguir-los, i jo he aprofitar per baixar amb el Matheo quan ha caigut. Ha estat una experiència magnífica”. Jornet, seguint les premisses del seu projecte Summits of My Life ha volgut fer aquesta ascensió amb els valors que l’acompanyen; l’amistat (pujant amb Jacquemond fins al cim), la simplicitat (utilitzant un material lleuger), l’esforç (intentant batre un rècord) o el respecte per la natura entre altres. Kilian Jornet ha destacat: “Si hagués de descriure el dia d’avui amb una paraula, seria amistat. Ha estat molt maco de poder compartir el trajecte amb un amic. Al arribar al cim, ens hem mirat i hem entès tot el que significava aquesta ruta pels dos”. Amb aquesta travessa es dóna el tret de sortida de Summits of My Life d’aquest any. Els propers reptes d’aquest 2013 seran l’Elbrus (Rússia) i el Mont Cerví (Itàlia) DADES DE LA TRAVESSA CHAMONIX-MONT BLANC-CHAMONIX Inici: Chamonix (França) Final: Chamonix (França) Distància: 32 kilomètres Desnivell Positiu: 4000m Ruta: Via dels Grands Mulets. La ruta clàssica d’ascenció al Mont Blanc MATERIAL UTILITZAT Bambes amb sola softcrown amb claus Pantalons curts Samarreta tèrmica Paravent Pantalons paravent Ronyonera Ulleres de sol Guants Tubular 0,5l aigua 2 gels rellotge 15m de corda frontal Summits of My Life és el projecte personal de Kilian Jornet, mitjançant el qual es vol intentar establir els rècords d’ascens i descens de les muntanyes més emblemàtiques del planeta. El projecte té una durada prevista de 4 anys, i culminarà el 2015 amb l’intent del rècord de la muntanya més alta del planeta, l’Everest. Summits of My Life va lligat estretament als valors del mateix Jornet i a una manera d’entendre la muntanya purista i minimalista. És per aquest motiu que les ascensions seran el més autosuficients possibles, buscant així la màxima connexió entre el ser humà i la muntanya. El projecte quedarà plasmat en quatre pel·lícules que recolliran les experiències viscudes cada any. La primera, « A Fine Line », dirigida per Sébastien Montaz-Rosset narra el primer any del projecte i és un viatge emocionant a través dels espectaculars cims nevats dels Alps acompanyant un petit grup d’extraordinaris esportistes de muntanya, en la seva particular recerca de la felicitat.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.