TOWN OF RUNNERS

0
437

D’ON HAN SORTIT ELS ATLETES ETÍOPS QUE GUANYEN TOTS ELS ORS OLÍMPICS A LES CURSES DE LLARGA DISTÀNCIA
A PARTIR DEL PROPER 4 DE JULIOL A SALES DE TOT L’ESTAT
8 medalles d’or olímpiques, 32 campionats mundials i 10 rècords mundials batuts en els darrers 20 anys. Aquestes són les estadístiques de Bekoji, la petita comunitat rural d’Etiopia que descobreix Town of Runners, Documental del Mes de juliol
A Bekoji, una petita comunitat rural d’Etiòpia, córrer és una forma de vida. Als Jocs Olímpics de Pequín, els atletes d’aquesta comunitat van guanyar les quatre medalles d’or de les curses de llarga distància, dinamitant les marques de qualsevol dels països més industrialitzats.| Cada matí, l’Alemi, la Hawii i la Biruk, dues noies i un noi adolescents, s’entrenen junt amb més de 200 nens i joves sota les ordres de Sentayehu Eshetu, un mestre de primària a l’escola local que des que la seva protegida Derartu Tulu es va convertir en la primera dona africana en guanyar un or olímpic el 1996, ha entrenat i inspirat incomptables atletes d’elit incloent campions mundials com Kenenisa Bekele, Tariku Bekele i Tirunesh Dibaba. L’Alemi és filla d’un granger i ha de convèncer a la seva família per a què li permetin tenir una vida diferent a la de la seva mare. En Biruk ha de treballar al quiosc de la seva àvia a la carretera principal del poble mentre ho combina amb l’escola i amb els entrenaments. La Hawii és potser la que té més opcions de triomfar: viu en una petita casa amb tota la seva família i espera seguir els passos de la seva germana, que s’entrena als Estats Units. Bekoji ofereix molt pocs camins als seus joves més enllà de l’agricultura de subsistència, especialment quan es tracta de les dones. Només un petit percentatge de les noies de la comunitat tenen accés a l’educació secundària i la major part acaben casant-se molt joves. Per a l’Alemi i la Hawii, córrer és l’oportunitat de tenir una vida diferent. Els hotels, els garatges, les botigues i les cases dels atletes locals que han aconseguit triomfar en són l’evidència més propera. Una pel·lícula sobre córrer, però també i sobretot una pel·lícula sobre què vol dir ser adolescent en un país en transició, en un poble on fa 5 anys, a l’inici del rodatge del documental, no hi havia electricitat, mòbils o internet. Córrer per guanyar el futur. Un retrat d’Etiòpia vista a través de les esperances i aspiracions d’una generació decidida a construir un futur millor per a ells i per al seu país.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.