1ª CURSA I MARXA SOLIDÀRIES DE MARTORELL PER LA SALUT MENTAL

0
359

Dins del conjunt d´activitats celebrades al voltant del 50è aniversari de l´Hospital Neuropsiquiàtric Sagrat Cor de Martorell, alguns membres de l´equip assistencial d´aquest hospital, gestionat per les Germanes Hospitalàries, ha organitzat una cursa i una marxa solidàries que tindran lloc a Martorell el diumenge 09 de juny a partir de les 08:30h. | Es tracta d´una iniciativa nova, ja que és la primera vegada a la història que un centre psiquiàtric obre les seves portes i convida a la població a accedir al recinte hospitalari per tal de sensibilitzar-la amb els problemes i les vulnerabilitats de les persones que pateixen malalties mentals. L´objectiu principal d´aquesta iniciativa és permetre a la població conèixer a aquests malalts i contribuir, d´aquesta manera, amb la destrucció dels estigmes que arrosseguen des de fa segles. Sota l´eslògan “Entre tots per la Salut Mental” i patrocinades per SPORT i BUFF d´ entre altres i amb suport especial de la Bolsa del Corredo, Blog de Running del Diari SPORTr, es realitzaran dues proves esportives, els beneficis econòmics de les quals aniran destinats íntegrament a la Fundació Benito Menni. A les 09:30h es donarà sortida a la 1ª Cursa Solidària, que tindrà un recorregut de 10km convinant asfalt i muntanya amb alguns desnivells de no gaire dificultat. Aquesta cursa serà cronometrada per Championchip i per tant puntuarà a la Lliga d´ Internet. A les 09:40h es donarà sortida a la 1ª Marxa Solidària, que tindrà un recorregut de 7,6km, una distància curta pensada per tal que els usuaris de l´hospital també puguin participar activament. Les dues proves tindran sortida i arribada al mateix hospital, on posteriorment es celebrarà l´acte conmemoratiu. La cursa i la marxa seran obertes a tothom. Al finalitzar les dues proves, l´organització oferirà a tots els participants la habitual bossa d´obsequis amb samarreta tècnica i trofeus pels 5 guanyadors/es de la categoria abosoluta masculí i femení, així con pels 3 primers classificats de cada subcategoria per sexe, inclosa dins aquest grup la categoria local. Rebran també trofeus els 3 primers classificats de la categoria absoluta masculí i femení de la marxa. Després del lliurament de trofeus tots els participants gaudiran de carn a la brasa amb sidra i participaran en el sorteig d´una gran varietat de material esportiu de qualitat, de les marques més prestigioses ( BUFF, Asics, Brooks, Saucony, Nike, Salomon, Compressport…) i d´altres productes cedits pels patrocinadors. Aquesta iniciativa ha estat organitzada amb la idea de concienciar a la població i convidar-la a contribuir amb la causa i per això estem treballant per fer d´aquesta jornada una gran festa atlètica, per això i gràcies a la generositat i col·laboració dels patrocinadors, s´espera que sigui tot un èxit per tal de poder repetir l´experiència l´any vinent. Des l´organització tenim l´orgull i la satisfacció de comptar amb un cartell d´atletes de luxe que s´han unit a la iniciativa, d´ entre els quals es troben el campió d´Espanya de Mitja Marató i Marató i campió del mon de duatló Roger Roca i els dos darrers campions de la Lliga Championchip 2012, David Guiamet i Mª Carmen Auñón. Estem treballant durant aquest últim mes previ a la Cursa per poder oferir un major espectacle atlètic i us esperem a tots per donar més emoció a aquest esdeveniment que estem organitzant amb tanta il·lussió i esforç.

Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

RESPON

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.