Laura Gòmez Campiona d’espanya de duatló junior

0
387

Exhibició i domini absolut en condicions épiques i duríssimes
Aquest dissabte 27 d’abril a les 14h s’ha disputat a Pontevedra el Camp Esp de Duatló Junior; sobre les distàncies de 5/20/2.5. En un circuit ràpid de còrrer (2 voltes de 2.5), en bici 4 voltes , amb 1.5km d’ascensió i tècnic, i un sector final de correr de 2,8km. La temperatura de 9º, el vendaval i els intervals de pluja feien la prova èpica i dura. | El control de la cursa va ser absolut en tot moment, a la primera de les dues voltes del correr un grup de 5 duatletes encapçalaven la cursa a un ritme molt fácil. Abans de l’inici de la segona volta Laura accelerava i prenia l’inicitiva per fer-ne una selecció, es quedaven a prori les tres corredores més ràpides; a falta de 1,5km Laura apretava de nou, fent una nova selecció i entrant a la T1 tenien 15’’ a la 3ª. Amb la transició i els primers 300m de la bici, ja li treia 15’’ a la 2ª. Començava allà seva cabalgada en solitarianmig d’unes condicions climatòlogiues de moltissim vent violent i pluja, que impedien molts cops l’equilibri damunt de la bici però que varen encoratjar a Laura, amb un objectiu clarissim: afrontar com una crono els 20km. La diferència amb les seves perseguidores creixa més de 25’’ per volta, i creixia al mateix temps que el vent i la pluja endurien encara més el circuit. Una autèntica exhibició doblant a molts nois que havien surtit 1:45’’ abans. Laura arribava a la T2 amb més de 2’30’’ sobre la 2ª i 3:45’’ a la tercera; cosa que li va permetre correr a plaer els 2,8km finals, gaudint de la seva primera victoria en un campionat d’españa; tancant així una primera fase de la temporada excel•lent amb dos podis internacionals i el campionat d’españa. Objectius Propers Ara toca recuperar-se i afrontar un dels altres grans objectius de la temporada: l’Europeu de Triatló de Turquia (15 de juny) ; on es jugaràn les places per al mundial del setembre a Londres; així com l’estatal de triatló el 23 de juny a Altafulla. Per altra banda a finals de maig, Laura G. disputarà la Copa del rei de triatló amb el seu club, el gallec Triatlón Ferrol, una competició de crono per equips en distància sprint i on l’objectiu és el màxim.

Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.