CAMPIONAT D’ESPANYA DE CLUBS

0
574

Aquest cap de setmana, 27 i 28 d’abril, comença l’edició número cinquanta-sis del Campionat d’Espanya de Clubs en les categories de Divisió d’Honor i Primera Divisió. La Lliga de Clubs segueix el sistema de competició on cada divisió està integrada amb 16 clubs, tant en homes com en dones. Es disputaran tres jornades, les dues primeres a encontres quadrangulars a dos atletes per prova i club, i la tercera jornada a un atleta per prova i club, però amb encontres octogonals. Es aquesta tercera jornada es decideixen els títols, ascensos i permanències. Els encontres de la Divisió d’Honor es realitzaran els dissabtes a partir de les 17.00 hores i els de la Primera Divisió els diumenges en jornada matinal.| Com ja hem assenyalat, en aquest cap de setmana se celebra la primera jornada. A la Divisió d’Honor, el Futbol Club Barcelona , l’Agrupació Atlètica de Catalunya i la Joventut Atlètica de Sabadell disputen l’encontre de la categoria masculina a l’Estadi Municipal Josep Molins de Sabadell. En dones, el FC Barcelona es desplaçà a Saragossa i l’Agrupació AC a Sant Sebastià. A la Primera Divisió, l’ISS-L’Hospitalet es viatjarà a Osca per a disputar l’encontre masculí i a Elx pel femení, i l’Avinent Manresa, Lleida UA i la JA Sabadell competiran a l’Estadi El Congost de Manresa. En els últims anys el club València Terra i Mar ha estat el gran dominador de la categoria femenina, aconseguint el títol estatal els darrers vint anys de manera consecutiva. En homes, l’actual Campió és el Playas de Castellón, que acumula quatre títols consecutius. A l’historial d’aquesta competició destaca el FC Barcelona que ha aconseguit el títol en quinze ocasions, essent el club que més vegades ho ha aconseguit de la categoria masculina, encara que la última vegada va ser l’any 1986. En dones, l’únic equip català que ha guanyat la lliga espanyola va ser el Centre Gimnàstic Barcelonès, que ho va fer en tres ocasions a la dècada dels setanta.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.