Laura Gómez tercera classificada al campionat d’Europa de duatló

0
481

La triatleta sabadellenca continua la seva progressió i bon inici de temporada adjudicant-se la tercera plaça a l’Europeu de duatló de Horst (Holanda), segon podi internacional de la temporada
A la petita localitat de Horst (Paisos Baixos), s’ha disputat aquest dge 21 d’abril l’europeu de duatló junior sobre les distàncies 5-20-2,8. Un correr revirat i absolutament pla, i un sector de ciclisme a dues voltes molt tècnics , perillós i sinuós per els carrers cèntrics de Horst i voltants de la ciutat. Laura era la única representant estatal en categoria femenina, al mateix temps que la potent selecció britànica amb la subcampiona del món de l’especialitat i l’eslovaca recent guanyadora de l’ECup de Quarteira eren les principals rivals, conjuntament amb les italianes. | Tal com era d’esperar el primer sector a dues voltes va ser superàpid encapçalat per la britànica Shwienning (2a del món) que va sortir a trencar la carrera des del principi, i al pas de la primera volta un grupet de 5 duatletes (dues britàniques, l’italiana , l’eslovaca i LAura Gómez) marxava destacat. A la meitat de la segona volta, una de vegada de nou els problemes estomocals a la Laura li van aparèixer, perdent per complet l’estela del grup; la Laura arribava a la T1 amb 25” perduts conjuntament amb una component de l’equip britànic. Ràpidament el grup va començar a col·laborar per ampliar aquesta diferència, però la Laura tota sola sense la col·laboració de la britànica ( tenia dos components de l’equip per davant) , assolia contactar amb el grup capdavenater i neutralitzar la diferència al voltant del km 8; al capdavant doncs un grup de 6. A partir d’aquest moment va aprofitar per recuperar l’esforç i al gir de 180º al km 16 va provar de trencar el grup, aquest moment de tensió just al gir, va agafar d’imprevist a l’italiana que va caure (sense conseqüencies greus), i el grup es va estirar molt, amb Laura Gómez procurant tensar al grup just abans de l’inici del tram urbà (tècnic i sinuós). A falta d’1km , Laura tornava a lellençar un atac seguit per l’eslovaca, cosa que les feia entrar a la T2 amb uns segons d’avantatge, i així guanyar uns preuats metres, a còrrer sortien primer l’eslovaca, a 3” i segona la Laura i la britànica Shiewinng coma una exhalació just darrere, després la resta del grup tot enfilat. En un agònic últim sector amb totes les duatletes a escassos 7 metres una de l’altre, l’eslovaca s’imposava , seguida de la britànica Shwienning i la Laura assolint el valuós bronze. Com deia la Laura: ” Probablement la cursa més dura que he corregut mai, patint problemes estomacals al final del primer sector on he patit molt per no perdre massa temps; donant-ho tot a la bici per neutralitzar al grup capdavanter i patint fins al final al últim sector: ho he donat tot! Estic contentíssima! Gràcies a tots els que m’ajudeu a fer-ho possible i a gaudir d’això! ” Dissabte 27 Abril: Campionat d’espanya de duatló a Pontevedra La pròxima cita, a tot just 6 dies, el campionat d’espanya de l’especialitat a Galicia. L’objectiu clar i ambiciós de apostar a per totes a la cita estatal, on la principal rival serà la seva companya d’equip (el Club triatló Ferrol), Camila Alonso(actual campiona d’espanya de duatló i triatló), un duel fatricida on també s’afegiran més convidades a la recerca del primer esgraó del podi.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.