Laura Gómez tercera classificada al campionat d’Europa de duatló

0
379

La triatleta sabadellenca continua la seva progressió i bon inici de temporada adjudicant-se la tercera plaça a l’Europeu de duatló de Horst (Holanda), segon podi internacional de la temporada
A la petita localitat de Horst (Paisos Baixos), s’ha disputat aquest dge 21 d’abril l’europeu de duatló junior sobre les distàncies 5-20-2,8. Un correr revirat i absolutament pla, i un sector de ciclisme a dues voltes molt tècnics , perillós i sinuós per els carrers cèntrics de Horst i voltants de la ciutat. Laura era la única representant estatal en categoria femenina, al mateix temps que la potent selecció britànica amb la subcampiona del món de l’especialitat i l’eslovaca recent guanyadora de l’ECup de Quarteira eren les principals rivals, conjuntament amb les italianes. | Tal com era d’esperar el primer sector a dues voltes va ser superàpid encapçalat per la britànica Shwienning (2a del món) que va sortir a trencar la carrera des del principi, i al pas de la primera volta un grupet de 5 duatletes (dues britàniques, l’italiana , l’eslovaca i LAura Gómez) marxava destacat. A la meitat de la segona volta, una de vegada de nou els problemes estomocals a la Laura li van aparèixer, perdent per complet l’estela del grup; la Laura arribava a la T1 amb 25” perduts conjuntament amb una component de l’equip britànic. Ràpidament el grup va començar a col·laborar per ampliar aquesta diferència, però la Laura tota sola sense la col·laboració de la britànica ( tenia dos components de l’equip per davant) , assolia contactar amb el grup capdavenater i neutralitzar la diferència al voltant del km 8; al capdavant doncs un grup de 6. A partir d’aquest moment va aprofitar per recuperar l’esforç i al gir de 180º al km 16 va provar de trencar el grup, aquest moment de tensió just al gir, va agafar d’imprevist a l’italiana que va caure (sense conseqüencies greus), i el grup es va estirar molt, amb Laura Gómez procurant tensar al grup just abans de l’inici del tram urbà (tècnic i sinuós). A falta d’1km , Laura tornava a lellençar un atac seguit per l’eslovaca, cosa que les feia entrar a la T2 amb uns segons d’avantatge, i així guanyar uns preuats metres, a còrrer sortien primer l’eslovaca, a 3” i segona la Laura i la britànica Shiewinng coma una exhalació just darrere, després la resta del grup tot enfilat. En un agònic últim sector amb totes les duatletes a escassos 7 metres una de l’altre, l’eslovaca s’imposava , seguida de la britànica Shwienning i la Laura assolint el valuós bronze. Com deia la Laura: ” Probablement la cursa més dura que he corregut mai, patint problemes estomacals al final del primer sector on he patit molt per no perdre massa temps; donant-ho tot a la bici per neutralitzar al grup capdavanter i patint fins al final al últim sector: ho he donat tot! Estic contentíssima! Gràcies a tots els que m’ajudeu a fer-ho possible i a gaudir d’això! ” Dissabte 27 Abril: Campionat d’espanya de duatló a Pontevedra La pròxima cita, a tot just 6 dies, el campionat d’espanya de l’especialitat a Galicia. L’objectiu clar i ambiciós de apostar a per totes a la cita estatal, on la principal rival serà la seva companya d’equip (el Club triatló Ferrol), Camila Alonso(actual campiona d’espanya de duatló i triatló), un duel fatricida on també s’afegiran més convidades a la recerca del primer esgraó del podi.

Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

RESPON

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.