‘THE ATHLETE’ el documental del primer africà en guanyar l’or als Jocs Olímpics

0
390

L’Associació de Famílies de Nens i Nenes d’Etiòpia (AFNE) organitza la projecció de ‘The Athlete’ aquest dissabte 20 d’abril a l’auditori AXA de Barcelona. Els beneficis de la projecció es destinaran a projectes de cooperació amb Etiòpia
Aquest dissabte a les 7 de la tarda l’auditori AXA de Barcelona acollirà la primera i única projecció del documental “The Athlete”, la història del primer atleta africà que va aconseguir guanyar la medalla d’or del jocs olímpics. L’associació de Famílies de Nens i Nenes d’Etiòpia (AFNE) es l’organitzadora d’aquesta projecció i destinarà el que recapti amb les entrades a fons per a projectes de cooperació a Etiòpia. Les entrades tenen un import de 5 euros i de 3 euros per als socis d’AFNE.| Abebe Bikila La pel·lícula, de l’any 2009 i que es veurà en VOS al català, explica la història d’Abebe Bikila, el primer africà que va guanyar l’or. En concret, va ser a la prova de marató, als Jocs Olímpics de Roma 1960. Però això no va ser l’únic d’espectacular. De fet, Bikilia va passar a la història per córrer aquella marató descalç perquè cap de les bambes que li deixaven li anaven bé. A més, Bikila va ser inclòs a l’equip etíop que havia de participar als Jocs de Roma a l’últim moment, ja que un altre atleta s’havia lesionat. Als Jocs de Tòquio 1964 també va guanyar la medalla d’or en la marató. Abebe Bikila és sens dubte el pare de l’atletisme etíop, la gran referència mundial en curses de fons i un model singular per la seva capacitat de superar l’adversitat, ja que un accident el va postrar en una cadira de rodes l’any 1969. Bikila va morir l’any 1973 a l’edat de 41 anys a causa d’una hemorràgia cerebral. “L’atleta”, codirigida per Davey Frankel i Rasselas Lakew (també protagonista), és una aproximació única a la vida del màxim referent etíop de l’atletisme, i se centra en la vida esportiva d’Abebe Bikila i de la seva determinació per tornar a competir després del tràgic accident. Gravada en 35mm, la pel·lícula mostra escenes de gran bellesa, tot combinant gèneres com el biòpic, el drama i el documental, ja que també fa referències a la situació política d’Etiòpia. Un acte benèfic Els beneficis recaptats amb la venda d’entrades de la pel·lícula es destinaran a un projecte de cooperació a Etiòpia. Es tracta del projecte Materno-Infantil a la localitat de Muketuri, gràcies al qual 275 nens i nenes reben educació infantil primària (dels 4 als 6 anys) i dos àpats diaris (esmorzar i dinar); alhora que 120 dones reben formació en horticultura i nutrició. Cursa Solidaria AFNE també organitza per primera vegada una cursa solidaria el proper 26 de Maig al Parc de Collserola. El preu d’inscripció es de 10 euros i els diners recollits també es destinaran al projecte solidari que AFNE fa a Etiòpia.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.