CHALLENGE CATALANA DE CURSES DE MUNTANYA NOCTURNES

0
529

Amb la disputa de la Cursa Nocturna dels Mussols a Sant Quirze del Vallès, el proper dissabte 23 de març es donarà el tret de sortida de la segona edició de la “CHALLENGE CATALANA DE CURSES DE MUNTANYA NOCTURNES”.
La Cursa dels Mussols va tancar inscripcions 5 setmanes abans de la celebració, en esgotar en pocs dies les més de 500 places posades a disposició dels participants. La Cursa Nocturna dels Mussols d’aquest any compta amb la participació de tres grans campiones de la especialitat, Mónica Ardid (Campiona d’Espanya de curses de Muntanya), Marta Prat (Guanyadora de la Transgrancanaria i de la Transvulcania) i Teresa Forn (Campiona del Món d’Skyrunning). I esperem alguna sorpresa més de darrera hora encara per confirmar. Es presenta doncs una molt emocionant cursa en aquesta categoria. Finalment no podem comptar amb la participació de Corinne Favre, recentment lesionada.| Pel que fa a la categoria masculina també confirmen la seva participació els campions de les passades edicions Jordi Garcia i Carles López, que de ven segur tindran una forta competència per aconseguir pujar de nou al podi. Acció solidaria a Sant Quirze: Recollida d’aliments per Càritas Veient la gran quantitat de gent necessitada que tenim al nostre voltant, l’organització ha engegat un projecte amb el Banc d’aliments de Càritas de Sant Quirze del Vallès. Es tracta d’una recollida d’aliments bàsics coincidint amb el dia de la Cursa Nocturna dels Mussols. Tothom que hi pensi, que se’n recordi el dia de la prova de portar productes bàsics com: Llenties, Mongetes, Arròs, Pasta, Cacau, Cigrons, Conserves (tonyina, sardines…) etc. i llet, particularment la llet és la manca més important. Aquesta acció compte també amb la col•laboració de la empresa ARBER SURGICAL de Sant Quirze del Vallès que s’ha ofert a doblar els quilos de menjar que s’aconsegueixi recollir. La recollida d’aliments tindrà lloc al Gimnàs Municipal de l’escola Purificació Salas Xandri. Amb la col•laboració de l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès. Patrocinadors de la Cursa Nocturna dels Mussols ________________________________________ La Challenge: L’afició per les curses de muntanya nocturnes a Catalunya és un fenomen creixent, des de la primera edició de la Burriac Atac, que aquest any celebrarà la seva novena edició, no ha parat de créixer el nombre de participants i competicions. Conseqüència d’aquest interès va néixer la Cursa Nocturna dels Mussols, que enguany celebrarà la cinquena edició, i ja l’any passat la més jove del circuit, les Ànimes del Purgatori. Al 2012 els organitzadors d’aquestes tres competicions van creure oportú unir-les en un circuit y redactar un petit reglament de base. I així va néixer aquesta Challenge Catalana de Curses de Muntanya Nocturnes de la que avui us presentem la segona edició. Calendari de la Challenge: 23 de Març – Cursa Nocturna dels Mussols (Sant Quirze del Vallès) – www.cursadelsmussols.cat Organitza: Club Excursionista Sant Quirze del Vallès Distancia: 12 km. – Desnivell acumulat: 700 m. 8 de Juny – Ànimes del Purgatori (Aiguafreda) – www.lesanimesdelpurgatori.com Organitza: Associació Esp. Diedre Distancia: 18 km. – Desnivell acumulat: 1.900 m. 7 de Setembre – Burriac Atac (Vilassar de Mar) – www.burriacatac.cat Organitza: Centre Excursionista Vilassar de Mar Distancia: 19 km. – Desnivell acumulat: 1800 m. Les curses de la Challenge: Cursa Nocturna dels Mussols (23 de Març) Sant Quirze del Vallès Ja consolidada com un referent d’inici de la temporada de curses de muntanya a Catalunya. El recorregut d’aquesta cursa nocturna transcorre integrament per la Serra de Galliners, sempre dintre del terme municipal de Sant Quirze del Vallès, per pistes de terra i corriols de muntanya que en la seva major part permeten als participants mantenir un elevat ritme de cursa. Una cursa curteta i amb pocs desnivells, òptima per iniciar-se en aquesta modalitat. Ànimes del Purgatori (8 de Juny) Aiguafreda Les Ànimes del Purgatori és una cursa pensada per a corredors/es que els hi agradin els reptes i la nit, el recorregut amb un desnivell acumulat 1900 m i 18 Km de recorregut transcorre dins un escenari únic com és el Parc Natural del Montseny. El pas pel Sot del Purgatori (que dona nom a la cursa) i el Pla de la Calma, juntament amb forts pendents, corriols tècnics i pistes donen personalitat al recorregut de la que serà la tercera edició d’una cursa que va camí de fer-se un lloc en el panorama català de curses de muntanya. Burriac Atac (7 de Setembre) Vilassar de Mar La Burriac Atac és una cursa de muntanya que enguany celebra la 9ª edició. La sortida de la prova es farà des de la Plaça de l’Ajuntament de Vilassar de Mar,mentre que l’arribada estarà ubicada a la platja de Cabrera de Mar. A més forma part del Circuit Català de Curses de Muntanya de la FEEC. Una de les particularitats que fa que aquesta cursa sigui una de les proves més esperades per tots els amants de la muntanya és que la sortida i l’arribada es troben a nivell del mar, però la BurriacAtac presenta més de 1800 metres de desnivell acumulat i més de la meitat del seu recorregut transcorre per corriols de muntanya.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.