HOMENATGE A RAMON OLIU

0
267

El passat dissabte 16 de març, l’Ajuntament de Barcelona va retre homenatge a Ramon Oliu, fundador i pioner de la marató a Catalunya i un dels principals impulsors de les curses populars. Amb la presència de Maite Fandos, Tinenta d’Alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Joan Villuendas, President de la Federació Catalana d’Atletisme, i acompanyats de dos fills de Ramon Oliu, la seva vídua i un net, es va inaugurar un placa commemorativa al carrer Ferrer i Guardia de Barcelona, a peu de la muntanya de Montjuïc i a pocs metres de l’emblemàtica Font Màgica, en memòria d’aquesta figura singular que tant important ha estat per l’atletisme català.| Ramon Oliu va fundar la Comissió Marathon Catalunya l’any 1.977 i amb l’ajuda de Ramon Vancells, Jordi Mensa, Francesc Mates i el Dr. Pere Pujol van organitzar a Palafrugell l’any 1.978, la primera marató popular que es disputava a l’estat espanyol amb una participació de 185 corredors. Dos anys més tard es va disputar per primera vegada a Barcelona la que seria l’embrió de l’actual Zurich Marató Barcelona, una de les més importants d’Europa. Des de l’any 2.005, el mateix de la seva mort, se celebra a Cantonigròs, el seu poble natal, una cursa popular en la seva memòria, el Memorial Ramon Oliu, i que el proper mes de juny celebrarà la novena edició.

Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

RESPON

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.