L’EXPO SPORTS TANCA AMB 65.000 VISITANTS

0
498

La gran fira del corredor ha finalitzat avui la seva edició més exitosa. Al llarg de dues jornades, 65.000 persones han visitat la fira de running, trail i triatló més important d’Europa, i única en el seu gènere. Demà, a partir de les 8.30h, els més de 18.000 corredors inscrits a la Zurich Marató de Barcelona, prendran la línia de sortida des de l’Avinguda Mª Cristina. L’ Expo Sports de la Zurich Marató de Barcelona, per on milers d’inscrits han passat a buscar el seu dorsal, xip i bossa del corredor, ha tancat avui l’edició més prometedora de la seva història. L’espai de 12.000m2 instal·lat al pavelló nº6 de Fira de Barcelona a Montjuïc, ha viscut avui nombroses activitats paral·leles que han omplert el recinte de gom a gom, al llarg de tota la jornada.| La Breakfast Run, la cursa de l’esmorzar, ha sigut la primera activitat del dia, que ha reunit dos mil corredors, que de manera no competitiva i molt festiva, han recorregut els últims poc més de 4 quilòmetres del recorregut de la marató olímpica del 92. Posteriorment, ha sigut el moment de rendir homenatge a Raimon Oliu, promotor i introductor de la Marató de Catalunya i de Barcelona. En un acte que ha comptat amb la presència de la família d’Oliu, i que ha estat encapçalat per la Tinenta d’Alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l’Ajuntament de Barcelona, Maite Fandos, s’ha inaugurat el monòlit a l’Avinguda Rius i Taulet amb carrer de Mèxic, que recorda la figura d’Oliu, peça clau en la creació de la cursa barcelonina. Entre les 12h i les 16h, ha sigut el torn de la Pasta Party, on tots els inscrits més un acompanyant, han degustat un plat de pasta. La circulació de gent ha estat la tònica dominant al llarg de tota la jornada de la fira, que ha aglutinat nombroses persones a la sala de conferències. El més matiner dels ponents, Ricardo Abad, ens ha explicat el seu repte, consistent en realitzar un total de 52 Iron Man en només 1 any. A continuació ha sigut el torn de la xerrada“ Mi mundo RETT”, on Víctor Cerdà, afectat d’aquesta síndrome, ha exposat l’experiència que viurà demà un grup de corredors, que per tal de sensibilitzar- se amb la malaltia, realitzaran el recorregut de la cursa amb els ulls tapats. L’entitat “Dream Runners”, ha reunit a nombrosos actors catalans de renom, en la presentació del seu projecte solidari, a càrrec del director de cinema José Corbacho, que pretén dur a terme diversos projectes solidaris al continent africà, amb l’aportació econòmica dels corredors/es. Abel Antón i Arcadi Alibés han exercit d’ambaixadors d’aquest acte. El programa de xerrades ha continuat a la tarda, amb la presentació de la nova APP del llibre “Barcelona Córrer”, de l’Ajuntament de Barcelona. Finalment, el fisioterapeuta Toni Román i la podòloga Montserrat Mayol, ens han parlat sobre la prevenció de les lesions en els corredors, una bona manera d’evitar lesions i d’extreure el millor rendiment esportiu. Demà a partir de les 8.30h des de l’Avda Mª Cristina, serà el moment d’estar atents a la sortida de la Zurich Marató de Barcelona. L’expectació de la jornada estarà posada en el kenyà Joseph Kimali Lagat, qui ve a Barcelona disposat a polvoritzar l’actual rècord de la cursa barcelonina, situat en les 2.07.30 pel seu compatriota Jackson Kotut, establert el 2010.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.