FESTA I ESPORT, JUNTS A LA ZURICH MARATÓ DE BARCELONA

0
442

La prova de fons més important de la ciutat, que prendrà la sortida el proper diumenge a partir de les 8.30h des de l’Avinguda Mª Cristina, reunirà més de 18.000 corredors provinents de 81 nacionalitats diferents. En un acte al MOE, que ha comptat amb la presència d’autoritats, organitzadors, patrocinadors i alguns dels atletes que seran protagonistes el proper diumenge, s’ han desvetllat totes les novetats de la propera edició.| El Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch, ha acollit aquest matí la presentació oficial de la Zurich Marató de Barcelona. L’acte, encapçalat per la Tinenta d’Alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l’ Ajuntament de Barcelona, Maite Fandos, ha volgut agrair el suport rebut pels nombrosos voluntaris de la cursa i ha destacat que el 40% dels inscrits provenen de l’Estranger, “ Tenim una gran cursa, i això és possible gràcies a totes les persones que hi ha al darrera, des de l’organitzadora RPM Racing, a la gent de l’ Institut Barcelona Esports, els voluntaris,etc… la cursa compta amb activitats paral·leles com són un concurs de fotografia o l’espectacular fira del corredor, que aquest any albergarà fins a 170 estands. Destacar també l’augment experimentat de la participació femenina, que espero continuï en la mateixa línia de cara als propers anys”. Jaume Alguersuari president de RPM Racing, ha continuat ressaltant la confiança dels corredors per la cursa barcelonina, tot i la situació econòmica actual, “ Aconseguir que 18.389 corredors apostin per la Zurich Marató de Barcelona, ens fa sentir uns privilegiats. Agrair a cadascun d’ells la seva confiança, i també la de tants i tants voluntaris, en aquesta ocasió fins a 1.500 que ens ajudaran a fer possible aquesta cursa”.Cristian Llorens, director de la cursa, ha destacat el circuit de la prova que el transforma en el més ràpid de l’Estat, ostentant la marca de 2.07.30, aconseguida pel kenyà Jackson Kotut el 2010. A continuació, ha sigut el torn d’ Angelo Trotta, director de màrqueting del grup Zurich a Espanya, “Des de Zurich Seguros, empresa molt arrelada al país des de fa molts anys, creiem que la prova representa una sèrie de valors molt importants, i molts dels nostres clients han vist amb molt bons ulls la nostra vinculació amb la cursa. Igualment, des de l’empresa aportem també un nombrós grup de voluntaris que participaran activament amb l’organització”. Alfredo Bustillo, director de Serveis de Comunicació i Patrocinis de “La Caixa”, ha explicat el grup de corredors que ha sorgit dins l’empresa, arrel de la col·laboració amb la cursa, “És curiós, però des de la vinculació de La Caixa amb la Zurich Marató de Barcelona, s’ha creat un grup de corredors dins l’empresa, que acaba sent un reflex del boom que està tenint aquest esport en la societat en general”. Aquest any, la firma esportiva Asics s’incorpora com a patrocinador esportiu de la prova, així que ha sigut Emili Risques, director general d’ Asics Ibèria, qui ha agafat la paraula per explicar la seva aposta per la Zurich Marató de Barcelona, “Per Asics és molt important formar part d’una cursa de la importància de la Zurich Marató de Barcelona. Estem molt contents de formar part d’aquest equip, i esperem continuar treballant per fer créixer la cursa any rere any”. Finalment, ha sigut el torn d’alguns dels protagonistes, com l’actual campió d’Espanya de Mitja Marató Jaume Leiva, que arriba disposat a assolir la seva marca personal en la distància, “He entrenat molt fort, i arribo en molt bones condicions físiques. El meu objectiu, serà assolir les 2h13’, la marca que em donaria entrada per disputar els Mundials d’Atletisme que tindran lloc aquest estiu a Moscou”. L’atleta extremeny Pablo Vilallobos, qui farà de llebre a Leiva per ajudar-lo a assolir el seu objectiu, ha explicat com es plantejarà la cursa, “La idea serà ajudar al Jaume i al Marc, al llarg dels primers 21km, portant un ritme constant i arribant al punt de la mitja marató, en 1h6’. Finalment, el català Marc Roig ha recordat que “Cada marató és diferent i te l’has de prendre amb respecte. Arribo en bona forma, després d’aconseguir la millor marca personal en la passada Mitja Marató de Barcelona, tot i que ja veurem com evoluciona la cursa”.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.