Rècord de participants a les 5 Milles Femenines de Valldoreix

0
358

Inna Lebedieva, que ha participat per primera vegada en aquesta prova, ha estat la guanyadora
Al voltant d’unes 900 atletes han participat en la desena edició de les 5 Milles Femenines de Valldoreix, unes 700 a la prova d’adults i aproximadament 200 en les categories més petites. En la prova dels 5 quilòmetres la vencedora ha estat Inna Lebedieva. La ucraniana, atleta habitual en altres curses populars santcugatenques, hi participava per primera vegada. Ha recalcat que es tracta d’una prova dura: “és dur, hi ha una última pujada a 800 metres de l’arribada molt forta. Però m’ha agradat”.| En aquesta desena edició de les 5 Milles s’han introduit diversos canvis respecte d’altres anys, tant en el recorregut com en la medició dels temps, que per primer cop s’ha fet amb xip. Aproximadament un 50% del circuit s’ha corregut sobre terra i l’altre 50% sobre asfalt. En la prova d’adults –on també corrien juvenils i veterans– les proves han estat d’una o dues voltes al recorregut, depenent de si participaven en la distància de 2,5 milles o 5 milles. Les corredores de categoria escolar han corregut la distància d’1 quilòmetre. Josep Puig, president de l’EMD, ha assenyalat que aquesta “és una prova atlètica molt representativa, no només a Valldoreix si no a tota Catalunya, sobretot pel fet que és femenina i per la quantitat de participants que hi ha a la cursa”. Puig ha avançat que l’any que ve s’intentarà millorar el circuit i ha explicat que estudiaran si fer més traçat sobre asfalt o sobre terra. Estrella Ollé, homenatjada L’atleta de Cubelles ha estat homenatjada per l’organització de la cursa. Ollé hi participa des de la primera edició, encara que en aquesta, degut a una lesió, només ha corregut les primeres 2,5 milles: “Sempre m’ha agradat participar-hi, perquè està fet per les dones. Jo acostumo a participar en proves per homes i dones i aquesta és diferent”. Ollé ha recongut que “em va fer molta il·lusió que em truquéssin per fer-me aquest homenatge”.

Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

RESPON

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.