Jaume Leiva vola als 10 quilòmetres d’una Mitja Marató de Cambrils de rècord

0
390

L’atleta del Runnersworld Tarragona Jaume Leiva ha estat l’autèntic protagonista de la Mitja Marató de Cambrils 2013, que avui ha reunit a 2.300 atletes inscrits a la línia de sortida, rècord absolut de la prova. Leiva, que està a dues setmanes de participar al seu gran objectiu d’enguany, la Marató de Barcelona, ha volat sobre un circuit molt planer als 10 quilòmetres, on ha fet una marca de 29:17, rebaixant en 24 segons la seva plusmarca en la distància. La victòria femenina ha estat per Berta Gasol (Universitat de Lleida, 37:06), mentre que a la mitja marató el triomf ha estat per Albert Moreno (Club Atletismo Nogaltes, 1.08:20) i per Rosamari Carulla (La Guineu, 1:27.04).| Només donar-­‐se el tret de sortida a l’Avinguda dels Països Catalans, justament davant l’Ajuntament de la vila, Jaume Leiva ha sortit disparat buscant una bona marca. El fet de trobar-­‐se a només dues setmanes del seu principal repte d’aquesta part de la temporada, la Marató de Barcelona, ha fet que avui es trobés en condicions de fer una gran competició, ja que ha començat a baixar el volum de quilometratge pensant en la seva gran cita. Leiva buscarà a Barcelona la marca mínima pel Campionat del Món de Moscou 2013 que tindrà lloc aquest pròxim mes d’agost. Leiva ha entrat a la meta amb una marca de 29:17 i fent una gran mossegada a la seva marca personal a la distància tot i haver fet completament sol tot el recorregut. L’atleta egarenc ha esperat als seus companys de podi a mateixa línia d’arribada. El segon classificat, Jaume Jové del FACVAC de Valls, ha entrat a més de quatre minuts de diferència del vencedor amb 33:30, mentre que el tercer ha estat Víctor González (CA Tarragona), que ha signat un temps de 33:44. A la prova femenina, la vencedora ha estat Berta Gasol, atleta de la Universitat de Lleida, que venia a Cambrils buscant el títol de campiona universitària de la distància i ha aconseguit la victòria amb un temps de 37:06. La segona classificada ha estat la seva companya d’equip Noemí Aumedes, subcampeona de la prova i universitària amb 42:05, i la tercera ha estat Eva Inglada amb 42:28. Pel que fa a la mitja marató, el gran dominador ha estat el subcampió del món de duatló Sub23, Albert Moreno, que al quilòmetre 10 ja demostrava la seva condició de favorit per endurse el triomf i passava amb un gran avantatge respecte als seus perseguidors. Moreno creuava la línia d’arribada amb una gran marca de 1:08.20, amb una diferència de més de tres minuts i mig respecte al segon classificat, José Manuel Vieito (Atletismo SAR), que marcava un registre de 1:11.51. El podi el va tancar Raúl González (Esportiu Penedès), que va entrar només 9 segons després de Vieito. La cursa més disputada de totes ha estat la mitja marató femenina, on la guanyadora, l’atleta de Vilanova de Bellpuig (Lleida) Rosamari Carulla trepitjava la catifa de info@runningsolutions.es www.runningsolutions.es  cronometratge de l’arribada només escasses centèssimes abans que la segona classificada, Lícia Anahí Herrera (Orion Center), que van marcar el mateix temps després dels 21 quilòmetres i 97 metres: 1:27.04. Carulla, que passava en tercer lloc pel quilòmetre 18, va poder avançar als darrers quilòmetres a Pilar Rus (Borges Trail), tercera a l’arribada amb 1:27.35 i va apretar les dents per enganyar Herrera a la mateixa recta final, on va passar-­‐la només 5 metres abans de l’arribada. Avui a Cambrils també s’han posat en joc els títols de campions de Catalunya universitaris de 10 quilòmetres i de mitja marató. A la distància gran, el triomf ha estat per Dani Torrente (Universitat Ramon Llull), que ha marcat un temps d’1:20.36 davant de Pedro Gimenez (Universitat Oberta de Catalunya) amb 1:23.57 i el tercer ha estat Xavier Varias (UOC) amb 1:25.15. A la prova femenina, la campiona ha estat Cèlia Nadal (UPF). Als 10 quilòmetres el podi masculí l’han format Jorge de Andrés Sánchez (33:55, UOC), Ángel Serrat (34:49, Universitat de Vic) i Albert Cuartero (35:55, Universitat Pompeu Fabra) i el femení ha estat copat per Berta Gasol (37:06, Universitat de Lleida), Noemí Aumedes (42:05, Universitat de Lleida) i Laia Martínez (49:27, Universitat Pompeu Fabra).

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.