LA MARATEST DE BADALONA, OBJECTE D’UN ESTUDI

0
449

Al seu segon any de vida, la Maratest de Badalona –que el pròxim diumenge 24 acollirà a 3.300 participants als carrers de Badalona i Montgat- ha acollit una rellevància entre els atletes populars que inclús serà objecte d’un estudi per part d’un estudiant del màster universitari “Rendiment Esportiu: Tecnificació i Alt Nivell” (RETAN) que s’imparteix a la INEFC de Barcelona. L’encarregat de dur-ho a terme serà l’atleta Marc Roig (CA Laietània), dos cops campió de Catalunya de Mitja Marató (2009 i 2010) i tercer classificat diumenge passat a la Mitja Marató de Barcelona 2013.| Roig versarà el seu treball de final de màster sobre els “Canvis de la tècnica de carrera durant un test de 30km previ a la marató”, un estudi al qual compta amb el Dr. Francesc Corbi com a tutor. Gràcies a la seva experiència esportiva i laboral com a fisioterapeuta, l’esportista de Sant Pol de Mar reconeix que va escollir aquest tema “perquè soc atleta i m’agrada analitzar què passa a les curses de fons: per que s’afluixa al final, com ho podem evitar, què és el que hem d’entrenar més o millor per no punxar…”. Un cop acabada la fase de gravació de l’estudi, que consistirà en analitzar la gambada dels esportistes en diferents punts durant els 30km de la Maratest de Badalona, Roig investigarà per “saber si hi ha aspectes que són més importants que d’altres a la preparació d’una marató, com la tècnica de carrera, la resistència a la fatiga o a la força, entre d’altres”. La Maratest, organitzada per Gaudium Sports i que compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, l’Ajuntament de Montgat i Marina Barcelona, s’ha convertit en només dues edicions en una prova de referència pels atletes que estan preparant una marató de finals d’hivern o principi de primavera, com les de Barcelona o Roma.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.