Mitja de Barcelona, Més de 14.000 inscrits

0
376

La participació d’atletes femenines s’incrementa un 25% respecte l’any anterior i la xifra se situa en 2.859 dones, que són el 20% del total d’inscrits.Avui s’ha presentat la Mitja Marató de Barcelona, la prova de 21, 097 km que està pensada pel gaudiment de tothom, atletes i públic i que se celebrarà aquest diumenge 17 de febrer a partir de les 8.45 hores.
A l’acte presidit per Xavier Amador, Director de Relacions Externes de l’Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l’Ajuntament de Barcelona, s’ha presentat tota la informació d’aquesta prova. Així mateix, Amador, ha explicat que el nombre d’inscrits ha superat els de l’any passat i la xifra ha superat els 14.000 atletes. Igualment ha destacat l’augment de la participació femenina així com també el compromís solidari amb la campanya ‘Corre per l’Ictus’ promoguda per la Unitat d’Ictus de l’Hospital Universitari Vall D’hebron (HUVH) i el Grup de Recerca en Malalties Neurovasculars del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR). | L’acte ha comptat amb la presència de Daniel Laga, coordinador d’Esports de la Diputació de Barcelona, Joan Porcar, Conseller delegat d’RPM Racing, Cristian Llorens, director de la cursa, qui ha destacat la millora del circuit i la presència d’alguns atletes d’elit “Les millores efectuades en el circuit, el converteixen en un dels més ràpids de Catalunya. La presència del kenyà Eliud Kipchoge, doble medalla olímpic, qui arribarà amb la intenció de baixar de l’hora, serà un dels gran al•licients de la cursa”. També hi han assistit Marc Roig, atleta català d’elit, així com membres del Grup de Recerca en Malalties Neurovasculars del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) que han promogut aquesta campanya solidària. Per primera vegada s’efectuaran un total de tres sortides consecutives amb la finalitat d’estirar la cursa i proporcionar una major comoditat als participants, alhora que no se saturaran els punts d’avituallament i ajudarà els atletes a aconseguir més fàcilment la marca que s’hagin proposat.Un total de 14.325 persones participaran a la, de moment, Mitja barcelonina més multitudinària de la Història.Es tracta d’un 12,1% més de participants que en la passada edició (12.778) que procedeixen de fins a 84 països diferents, malgrat la majoria, un 78,2% són de dins de l’Estat espanyol.Per altra banda, cal destacar el 20% de participació femenina, un percentatge notablement elevat, encara que no suficient, si tenim en compte que habitualment la presència de dones en les proves de fons ronda el 10-13%.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.