La 3a edició dels 10K de Vilafranca bat tots els rècords

0
441

1.600 atletes Mario Mazana amb 30’55, rècord masculí de la cursa Laura Garciarena, amb 37’20, rècord femení de la cursa Els 10k de Vilafranca en la seva tercera edició batia tots els rècords, el primer el del número de participants, ja que es van inscriure 1.600 atletes, el límit marcat per l’organització. | L’increment de 400 atletes respecte l’any anterior va fer vestir de gala la vila i omplís de colors el circuit pla i ràpid, ideal per fer marca, tal i com han comprovat molts atletes. A les 11 del matí en punt es donava la sortida amb una traca i els atletes enfilaven el recorregut per l’Avinguda de Tarragona. Al carrer Amàlia hi havia un grup de música animant als atletes, un fet que agraïen i el públic sortia al carrer i animava als corredors en molts punts del circuit. Només començar els atletes d’èlit començaven a lluitar pels primers llocs. Al km 2,5 Mario Mazana i Marcos Sanza ja estaven sols al cap de la cursa i van passar pel km 5 amb 15 ’21, el rècord de la prova (31’15) estava a l’abast de qualsevol dels dos atletes, i continuava una bonica lluita de tu a tu entre els dos. Al km 8 l’atleta de Sant Just Desvern Mario Mazana va començar a imposar un fort ritme que l’atleta d’Andorra Marcos Sanza no podia seguir. Mario sabia que era complicat però possible baixar dels 31′ i premia les dents per aconseguir-ho. Al final entrava en solitari i batia el rècord amb una marca de 30′ 55, millorant-la en 20 segons. Mario comentava, ” ha estat grandiós, la cursa tot i que té alguns revolts és súper rapidíssima i molt maca amb ambient per molts llocs del circuit un fet que ajudava a córrer més ràpid, la meva carrera ha estat impressionant per què no sabia si podia baixar de 31 ‘i al final després d’imposar forts ritmes, he aconseguit l’objectiu aconseguir el rècord, per a mi ha estat molt important, he aconseguit la millor marca dels últims anys i l’organització un 10 “. Mario corria els 10k a una mitjana de 3’06 el km. En el segon lloc entrava l’atleta andorrà Marcos Sanza amb un registre de 31 ’11, “ha estat increïble la cursa, ràpida i molt bonica, i el fet que en molts llocs hagués públic ajudava a pujar la adrenalina”. En el tercer lloc entrava primer atleta local Abderrazak Samaoui del Club Atletisme Vilafranca amb una gran marca de 32’02, marcant nou rècord d’atletes locals de la cursa. Al quart lloc entrava Dani Serra amb 32’07 i el cinquè era el segon atleta local Manuel Torres de l’Esportiu Penedès amb 32’38, el tercer local era l’Oriol Vilaplana del club Triatló Miostaf amb 33’15, setè de la classificació general. En dones el ritme el imposava l’atleta de Tarragona i guanyadora de l’any passat, Laura Garciarena que passava pel km 5 despenjada amb 18 ’45, pel que veia que podia batre el rècord, cosa que a mesura que passaven els kms es feia més evident. Al final aconseguia passar per la línia de meta amb el nou rècord amb 37 ’28, millorant en un minut la marca anterior “no m’ho esperava estar tan forta, estic súper contenta, no tan sols per batre el rècord de la cursa, sinó que també he batut el meu. La cursa torno a reiterar que és impressionant i molt ràpida, els dos últims kms en tendència a baixar ajuda molt a aconseguir marca, felicito a l’organització per la gran cursa “. Laura corria a una mitjana de 3’45 el km. En segon lloc entrava la Sara Loehr del Runners World Tarragona amb una marca de 39 ’20, en tercer lloc quedava la Neus Espinach amb 40′ 20, en el quart lloc entrava la Imke Schiersech amb 41 ’46, i en el cinquè la Jackeline Gómez amb 41 ’48. En locals femenines el podi era per Eva Inglada amb 42 ’24, la Susana Perez amb 43′ 21 i la Montse Bou amb 44 ’50. Els clubs guanyadors han estat l’equip local Esportiu Penedès en categoria masculina i el Runnersworld Barcelona en femenina. A comentar que també va córrer l’alcalde de la Vila Pere Regull, que es va perdre l’anterior per lesió i que entrava amb 45 ’58: “ha estat una gran cursa, cal potenciar-la més per arribar als 2.000 atletes i començar a les 11 del matí ha estat un encert per fer-la més vistosa. L’equip humà que hi ha darrere de l’organització és impressionant, cal felicitar-los per la gran feina “. També era present el presentador d’esports de TV3, Xavier Bonastre que acabava amb una marca de 42 ’02, “bonica carrera i bastant ràpida tot i que hi ha alguns revolts, però m’ha agradat”. En acabar la Rambla estava amb un gran ambient i es feia el lliurament de premis a càrrec de l’Alcalde de la Vila, Pere Regull i d’un representant del club organitzador, Jaume Boquera de Fondistes Penedès. Aquesta cursa organitzada pel Patronat Municipal d’esports i Fondistes Penedès dona les gràcies a totes les persones que l’han fet possible, els més de 70 voluntaris, a la policia municipal que ha fet un gran desplegament i una gran tasca, a tots les empreses col·laboradores i a tots els corredors que han assistit, que amb cada inscripció han contribuït amb 1 euro a ajudar a l’associació Ampert. Ens quedem amb unes paraules d’una atleta popular que ha escrit a twitter: Cristina Salcedo (@Cristinasalce): Quina cursa, quina llibertat! Després dels #10KVila, he sortit viva! Moltes gràcies per aquest dia tant Vilafranquí @Fondistes

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.