La Mitja Terrassa incrementa la seva participació femenina i terrassenca

0
448

La Mitja Marató manté la seva inscripció de la darrera edició, però augmenta, de forma considerable, la participació femenina i d’atletes lcoals.
Finalitzat el plaç d’inscripció, a falta del recompte final definitiu, per la catorzena edició de la Mitja Marató de Terrassa i la vuitena edició de la Cursa Santi Centelles, el número d’inscrits per la prova, que es celebrarà el diumenge 27 de gener, es manté similar a la darrera cursa del 2012 que va comptar amb 3.561 participants.| Una de les principals novetats que es podran observar en aquesta nova edició, és l’important creixement de la participació femenina, un dels objectius marcats per l’organització. Si l’edició de l’any 2012 va comptar 710 corredores, aquesta edició 2013, supera notablement aquesta xifra am 872 atletes inscrites. Això significa, aproximadament, un increment del 25% respecte l’any passat. D’aquesta forma , l’Associació Esportiva Mitja Marató Terrassa, assoleix un dels objectius establerts, augmentar la participació de la dona. Durant els mesos previs a la cursa, els organitzadors van posar en marxa una iniciativa per poder aconseguir aquest repta, els entrenaments per dones. De forma setmanal, atletes femenines importants de la nostra ciutat han estat les encarregades de preparar a un grup ampli de dones per participar en aquesta propera cursa. Aquests entrenaments setmanals han estat oberts a qualsevol dona que volgués preparar-se per participar en aquesta cursa atletica. La resposta ha aquesta iniciativa ha estat molt positiva, ja que ha comptat amb un número important de corredores que han seguit aquest entrenaments dirigits. Un altre fet a destacar, és l’augment d’atletes terrassencs inscrits. L’any 2012 van ser 1.540, aquest 2013 s’ha superat la participació terrassenca amb un total de 1.696 egarencs/ques que prendran sortida el proper diumenge. El que suposa que la ciutat de Terrassa s’involucra més amb la Mitja Marató de Terrassa i la cursa Santi Centelles. La Mitja Terrassa, s’ha convertit al llarg dels anys en una de les curses més consolidades dins del calendari de l’atletisme nacional. Una Mitja que combina a la perfecció la qualitat amb el caure més popular. Aquesta important prova terrassenca és una de les més valorades pels mateixos corredors, que destaquen les prestacions que ofereix al seus participants. Es tracta d’una de les úniques curses que ofereix al seus corredors una important assegurança d’accidents, cobertura que ofereix la Companyia d’ Assegurances Catalana d’Occident. Al mateix temps, gràcies a Renfe Rodalies, també facilita el desplaçament dels atletes forans de Terrassa. L’atenció que es dona, un cop finalitzada la cursa, als corredors participants que ho precisin (massatges….), la botifarrada popular, els importants obsequis d’inscripció. Aquesta edició, també s’ha afegit un nou servei pels atletes participants, Bacc ofereix el seu servei de parking de bicis terrabike vigilat. Les jornades prèvies a la Mitja Marató, el divendres 25 i dissabte 26 de gener de 2013, es durà a terme una nova edició de la Fira del Corredor que tindrà lloc, com és habitual, l’Hotel Don Cándido de Terrassa. El divendres de 16 a 20 hores, dissabte de 10 a 20 hores. Cada participant i acompanyant podrà retirar el seu dorsal i els regals que l’organització a preparat per cada una de les dues proves. Allà mateix trobarà informació detallada, plànols, etc, així com una secció d’atenció al corredor per qualsevol imprevist que pugui sorgir. També es podré retirar el tiquet de Renfe per bescanviar-ho a les guixetes de les diferents estacions de la xarxa Rodalies. El dissabte 26 de gener, a les 18 hores, es realitzarà una taula rodona sota el títol: “La Dona i l’esport” que comptarà amb la important participació de l’atleta Txell Calduch (guanyadora de nombreses curses i Campionats de Catalunya i la Lliga ChampionChip 2010), M! Carmen Aunón (guanyadora de la Lliga 2012), Yolanda Puentes (metgessa especialitzada en esport, corredora habitual i autora de molts articles sobre aspectes de les curses). Núria Salvat (primera del Rànquing Lliga ChampionChip 2012), María Mercà, (guanyadora de la categoria F55 de la Lliga 2012). Molt important també durant aquest dies, a l’Hotel Don Candido i el mateix dia de la cursa, en la Zona del Village, és el Banc d’Aliments que s’ha creat per recaptar aliments que aniran destinats al més necessitats a través de Creu Roja.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.