ELIUD KIPCHOGE, A LA MITJA MARATÓ DE BARCELONA

0
464

El kenyà, doble medalla olímpica i campió del món en pista, confirma la seva participació a la Mitja Marató de Barcelona
Eliud Kipchoge, campió del món de 5.000 metres en pista, participarà a la Mitja Marató de Barcelona del pròxim 17 de febrer. El campió kenyà ha escollit Barcelona amb la finalitat “d’aconseguir un bon resultat, que li doni confiança de cara al seu debut en la full marathon”, ha confirmat el seu tècnic, l’ holandès Jos Hermens. Dotat d’ un final excepcional, l’ atleta de Kaptagat va ser el botxí del marroquí Hicham El Gerruj en el Mundial de París 2003. L’any següent, va aconseguir la quarta millor marca (12.46.53 minuts) de la història d’ aquesta distància. I el 2006 va celebrar un dels seus èxits més sonats al guanyar la prova de ruta, la San Silvestre Vallecana, amb un crono de 26.54 minuts, superant la plus marca mundial que Haile Gebrselassie havia aconseguit 4 anys enrere en els 10 quilòmetres de Doha (27.02). | Kipchoge, superat únicament per l’ etíop Kenenisa Bekele en la final de 5.000 dels Jocs de Pekín 2008, va sumar una nova medalla olímpica a Xina, aquesta vegada plata, al bronze que ja havia aconseguit a Atenes 2004, també en 5.000 metres. El 2012, a punt de complir els 28 anys, el campió kenyà va decidir fer el pas definitiu i va debutar en la Mitja Marató de Lille, corrent per sota de l’hora (59.25) en el seu debut en aquesta distància.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.