Tomàs Barris: L’atleta que va obrir les portes d’Europa

0
994

Aquest llibre constitueix un apropament històric a la figura de Tomàs Barris, un dels pioners més destacats de l’atletisme espanyol. Aquest il·lustre migfondista (Barcelona 1930) va ser el primer en competir assíduament en les grans reunions atlètiques europees, un fet tan habitual en els nostres dies, demostrant als atletes que van venir darrere seu, que accedir a Europa no estava tan lluny com semblava i que els atletes espanyols podien sortir a competir a l’estranger sense cap complexa.| Els estadis de Berlín, Estocolm, Oslo o Hèlsinki van ser testimonis de les grans fites del nostre protagonista. Especialment significativa va ser la seva gran proesa assolida el 29 d’agost de l958 a Turku quan va enregistrar un rècord d’Espanya excepcional de 3:41.7 a la prova de 1.500 metres , una marca que en aquells moments el situava com a dinovè atleta mundial de tots els temps i que a nivell espanyol trigaria una dècada en ser superada. A mesura que aneu llegint aquest llibre podreu comprovar com aquell nen que va debutar en la Jean Bouin amb gairebé 16 anys va aconseguir fer realitat el seu somni de convertir-se en un dels gran migfondistes europeus i, el que és més important, servir d’inspirador per als atletes que el van succeir.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.