DANI TRISTANY I RAGNA DEBATS, NOUS CAMPIONS DE CATALUNYA DE CURSES PER MUNTANYA

0
711

Dani Tristany (AE Mountain Runners del Berguedà) i Ragna Debats (CE Xerta) s’han proclamat avui campions de Catalunya de curses per muntanya en el marc de la desena edició de la Cursa de Muntanya Castell de Burriac “Trofeu Pere Asturiano”, carrera organitzada pel Grup de Muntanya d’Argentona que també ha tancat la Copa Catalana de l’especialitat.| Quatre cents cinquanta corredors han pres la sortida a la localitat d’Argentona (Maresme) per afrontar un autèntic trencacames de 28 quilòmetres i 1.350 metres de desnivell, que ha transcorregut pràcticament en la seva totalment en la seva totalitat pel Parc de la Serralada Litoral. Des d’un bon principi Dani Tristany s’ha escapat amb Josep Viñas (UE Prats), Javi Delgado (CE Vilassar) i Josep M. Pijuan (AAEET de Valls), el vigent campió de Catalunya. A partir del quilòmetre 10, aproximadament, Tristany i Viñas s’han escapat de la resta de corredors i han mantingut un intens frec a frec fins a 4 quilòmetres, quan Dani Tristany ha pogut desempallegar-se de Viñas i ha arribat tot sol a la línia de meta, parant el cronòmetre en 2:16:23. Trenta segons més tard, ha arribat Josep Viñas, mentre que Javi Delgado ha estat el 3r classificat amb un temps de 2:22:48. Josep M. Pijuan ha estat el 4t classificat mentre que el vencedor de l’edició de l’any passat, Xavi Espiña (CE Guissonenc) ha estat 5è. En categoria femenina, Montse Martínez (AE Mountain Runners del Berguedà) ha sortit molt forta i ha passat en primera posició pel castell de Burriac (km 7,5), seguida a 1 minut perRagna Debats (CE Xerta) i Laia Andreu (CE Callús). Martínez, però, ha hagut d’abandonar sobre el quilòmetre 10 per una lesió, la qual cosa ha suposat que Debats i Andreu es juguessin la victòria, entrant la xertolina en primera posició després de 2:48:20. A 3 minuts ha arribat Andreu, mentre que Paloma Lobera (AE Matxacuca) ha completat el podi. Pel que fa a la categoria sub-23 ha estat dominada pels joves del Centre de Tecnificació de Curses per Muntanya de la FEEC (CTCMC). El primer en creuar la línia de meta ha estat Diego Cardozo (CE Besalú) amb un extraordinari temps de 2:32:21. L’han acompanyat al podi Adan Casado (AE Matxacuca) i Nil Bacardit (Foment Arqueològic Excursionista Sallentí). DANI TRISTANY I PALOMA LOBERA, NOUS CAMPIONS DE LA COPA CATALANA Amb els punts que han sumat avui, per la seva part, el mateix Tristany i Paloma Lobera s’han proclamat campions de la Copa Catalana de curses per muntanya de la FEEC 2012. La jornada, perfectament organitzada pel Grup de Muntanya d’Argentona, ha acabat amb la cerimònia d’entrega de premis, on hi ha participat, entre d’altres personalitats, Jordi Merino, el president de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.