LA 89a JEAN BOUIN BATRÀ RÈCORDS

0
451

La cursa Open popular de 10 km tancarà avui la seva inscripció abans d’hora en arribar als 13.000 inscrits El maratonià Carles Castillejo tornarà a disputar la prova 13 anys després per lluitar per la victòria, que defensarà el marroquí Ilias Fifa Marta Domínguez i Natalia Rodríguez, tres vegades guanyadora de la prova, protagonitzaran un altre espectacular duel en categoria femenina| La 89 edició de la Jean Bouin Mundo Deportivo Gran Premi Allianz, la prova degana sobre asfalt del calendari espanyol, batrà un nou rècord de participació el proper 18 de novembre en el seu escenari habitual del Parc de Montjuïc de Barcelona. Durant aquest dijous es tancarà la inscripció per la cursa Open, la que obre el programa a les 9 del matí i l’única que surt dels límits de Montjuïc per oferir un recorregut de 10 km pel centre de Barcelona, amb 13.000 atletes, una xifra que supera l’anterior rècord de 10.000, registrat fa un any. En total, s’espera que la clàssica de Mundo Deportivo reuneixi a més de 15.000 atletes, sumats també els de les categories de promoció, els discapacitats i l’elit, que completaran una agenda de 12 carreres que, un any més, reforça un dels factors distintius d’aquesta prova, conjugar l’atletisme de base, des dels benjamins de només set anys, a les estrelles de primer nivell. La Jean Bouin Gran Premi Allianz ha estat presentada aquest migdia als mitjans al Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch amb la presència de la tinent d’alcalde de l’ajuntament de Barcelona, Maite Fandos, el director general d’Allianz Seguros, José Luis Ferré, el representant territorial de la Secretaria General de l’Esport, Santi Siquier, el diputat d’Esports de la Diputació de Barcelona, Josep Salom, el president de la Federació Catalana d’Atletisme, Joan Villuendas, i el director i conseller delegat de Mundo Deportivo, Santi Nolla. Han estat també a l’acte tres atletes d’elit que van competir en els passats Jocs Olímpics de Londres i que el dia 18 lluitaran per la victòria: Carles Castillejo, actual campió d’Espanya de cross i marató, Angel Mullera, campió d’Espanya de 3.000 obstacles, i Judit Pla, líder espanyola de l’any en 5.000 metres. Els tres lluitaran en les dures rampes de Montjuïc per un triomf de prestigi davant rivals de nivell. La 89a Jean Bouin ha confirmat el retorn a la prova de Marta Domínguez, que ha descartat del tot la pista per centrar-se en les proves de ruta, i que no ha aconseguit mai imposar-se en la Bouin en les seves tres participacions anteriors. Domínguez tindrà a Barcelona com adversària a la tarragonina Natàlia Rodríguez, tres vegades campiona de la clàssica degana, i també a la kenyana Leah Jerotich, que acredita una excel•lent marca de 1h11’22” en mitja marató. Al costat d’elles Judit Pla, Gemma Barrachina, Hasna Bahom, Teresa Pulido, Inna Lebedieva i Anna Bové, entre d’altres. A la categoria masculina, Carles Castillejo sortirà per primera vegada a la Jean Bouin en la prova estrella, encara que en el seu passat també figuren dues victòries com a cadet en la clàssica barcelonina. La seva última presència a la Jean Bouin datava de 1999. El campió d’Espanya de marató, tres vegades olímpic, serà un dur escull per al guanyador de la passada edició, el marroquí del Barça Ilias Fifa, que torna a Montjuïc per defensar la seva corona. No obstant això, possiblement el favorit número u sigui el kenyà Bernard Kitur, que a la mitja marató de València va acreditar una marca de primer rang (1h00’59”) i està en poder d’una altra marca de categoria en els 10 km en ruta (27’59”). El també marroquí Mohammed Benhmbarka, els catalans Àngel Mullera, Nacho Càceres i Pol Guillén, l’ex guanyador de la Bouin Driss Lakhouaja, el migfondista internacional Miguel Quesada, Roger Roca, Marc Roig, Jordi Comas i el marroquí Omar Oughzif, tercer el 2011, figuren en la relació d’inscrits en la carrera d’elit. La Jean Bouin Mundo Deportivo GP Allianz compta amb la coordinació de Zona Vip Events, la direcció tècnica de l’Agrupació Atlética Catalunya i la col•laboració d’Asics, Ibercaja, Soria Natural, Freedamm, Vitalinea Pro i Bauhaus.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.