Èxit rotund de la primera edició del Duatló de Muntanya dels Pèlags

0
528

El Ir DUATLÓ DE MUNTANYA DELS PÈLAGS ha tingut l’honor de donar el tret de sortida a la nova temporada 2012-13 de Triatló, que s’allarga de novembre a març i inclou les duatlons de muntanya. Amb aquesta prova a Vilobí del Penedès, el calendari de triatló de la Federació Catalana recupera la competició d’aquesta modalitat a la comarca de l’Alt Penedès.| Dijous 1 de Novembre, Vilobí del Penedès s’ha abocat de ple en la celebració d’aquest esdeveniment, més de 90 voluntaris i organitzadors i gairebé una quarantena d’empreses col•laboradores de la comarca, asseguraven una bona organització. La realitat no va ser una altra, ja que va ser felicitada per tots els participants i també per la Federació Catalana de Triatló. Atletes de tot el territori català es van concentrar a la població penedesenca de Vilobí del Penedès per disputar una prova de 5.750m de cursa a peu, seguits de 20,2Km de BTT i 2.350m de cursa a peu, tot plegat un circuit molt ràpid i més aviat pla. El camp de futbol es va convertir en la zona de boxes, on els duatletes feien les transicions per agafar, i posteriorment deixar, la bicicleta. Aquest és un procediment que cal fer amb el menys temps possible i que no deixa a cap espectador indiferent per la espectacularitat amb la que els més experts ho tenen calculat tot al mil•límetre. Els resultats Jordi Grau, que va ser ciclista professional amb el Liberty Seguros i que resideix a Sant Martí Sarroca, guanyava la prova amb 1h14m33s, agafant distància en el seu fort: la bicicleta. Un minut més tard, entrava en segon lloc Carlos Antones del C.N. Sitges i en tercer lloc Iker Irastorza, un duatleta d’Irún (Guipúscoa). En la classificació femenina, la campiona d’aquesta primera edició va ser Teresa Aguiló del C.N.Sitges, amb un temps de 1h34m36s, el segon lloc va ser per la vilafranquina Elisabeth Amat i el tercer per Onditz Portabella del C.N.Molins de Rei. En la classificació per equips, on només comptabilitzen els clubs federats, el guanyador va ser el Club Natació Sitges, seguit el club vilafranquí i co-organitzador, Club Triatló Miostaf. El tercer lloc era pel Club Natació Manresa. Els guanyadors de les diferents categories van ser: el vilobinenc Jordi Colomé en categoria Júnior Masculí; Albert Farré de l’A.E. Blancafort-Triatló en Sub23 Masculí; David Grau en categoria Veterà Masculí; Isa Ramos en Veteranes Femenines i finalment, el primer atleta local va ser Quim Carlús, atleta del Club Triatló Miostaf. L’anècdota L’anècdota de la jornada va ser la participació d’Alfons Bayonas, un invident que corria juntament amb el seu guia, Jordi Granell, mitjançant una cinta a la mà mentre corrien i amb un tàndem quan pedalaven. Era la primera vegada que un discapacitat visual realitzava una duatló de muntanya, ja que des de la Federació Catalana de Triatló no tenien constància de cap precedent.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.