Llibre, HISTÒRIA DE L’ATLETISME A CATALUNYA

0
489

Fa uns mesos que la Federació Catalana va publicar el llibre “Història de l’Atletisme a Catalunya”, una obra imprescindible per conèixer i entendre l’atletisme català en tota la seva dimensió. Els autors, Carles Santacana i Xavier Pujadas, han aconseguit donar una perspectiva general i accessible des dels inicis fins als nostres dies. L’obra està estructurada cronològicament en cinc capítols, a més d’un complet annex estadístic i una important mostra de documents fotogràfics. El capítol primer parla dels inicis, pren com a punt de partida l’any 1.880 i parla de les vies de penetració, la difusió de l’atletisme i les primeres competicions al nostre país.| En aquest apartat s’explica la important relació amb la Gimnàstica pel desenvolupament de l’atletisme, el paper dels Clubs de Futbol organitzant competicions als seus camps, la tradició excursionista envers l’atletisme de muntanya i el paper dels Clubs de Natació on utilitzaven l’atletisme com a eina de preparació i organitzaven curses atlètiques. En aquest interval de temps destaquen atletes com Pere Prat, Leandre Coll, Albert Charlot, Rossend Calvet, José Quirante i Robert Boix dels quals es poden trobar interesants fotografies així com de competicions pre-federatives realitzades a camps de futbol i de curses atlètiques de l’època. El llibre és una gran obra de qualitat, inèdita fins ara, que ha de servir com a llibre de consulta, d’entreteniment i plaer, i d’obligada lectura per a tots els amants de l’atletisme. En posteriors notícies us explicarem més detalls de la resta de capítols d’aquest llibre tant significatiu del nostre atletisme.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.