BARCELONA REFORÇA EL SEU COMPROMÍS AMB L’ATLETISME

0
418

Aquesta tarda s’ha inaugurat al Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch de Barcelona una exposició organitzada per la Federació Internacional d’Atletisme (IAAF) que recull els seus 100 anys d’història, que s’estan commemorant durant aquest estiu i que finalitzaran amb la celebració de la Gala del Centenari el pròxim 24 de novembre a Barcelona.| L’acte, presidit per la Tinenta d’Alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l’Ajuntament de Barcelona, Maite Fandos, i pel President de la IAAF, Lamine Diack , ha comptat també amb la presència del President de la RFEA, José María Odriozola, i del President de la Federació Catalana d’Atletisme, Joan Villuendas, així com també altres personalitats del món de l’atletisme internacional i de l’esport de la ciutat de Barcelona. En el seu discurs, Maite Fandos ha recordat el gran compromís de la ciutat de Barcelona amb l’atletisme, no només per les grans competicions organitzades en els últims anys (Mundials de Pista Coberta al 1995, Europeus Absoluts al 2010 i el Mundial Júnior al 2012), sinó també amb l’atletisme popular, a través de les nombroses proves atlètiques de caràcter popular que es celebren a la ciutat, com ara la Marató de Barcelona o la Cursa de la Mercè. En les seves paraules, la Tinenta d’Alcalde ha transmès que l’atletisme “és un esport en el qual la diversitat, l’amistat, el treball en equip, l’objectivitat, la igualtat d’oportunitats, el respecte, la universalitat i l’esforç per superar totes les adversitats tenen tot el seu significat”. Així mateix, ha expressat que “l’atletisme conserva els grans valors de la tradició, l’admiració per a tots aquells que han llaurat nous camins, que mai seran oblidats, ja que han creuat els límits que semblaven impossibles”. Fandos també ha agraït, per últim, a la IAAF, la confiança dipositada en Barcelona per acollir la Gala del centenari, a finals del mes de novembre. Lamine Diack, per la seva banda, ha agraït a la ciutat de Barcelona el seu suport a l’atletisme, no només pel Mundial Júnior i l’exposició recentment inaugurada, sinó per la pròxima celebració de la Gala del Centenari. Ha senyalat que entre els materials exposats destaquen medalles de cadascuna de les edicions dels Jocs Olímpics i dels 13 Campionats del Món disputats, així com una amplia relació de samarretes, calçat esportiu i divers material tècnic, que ens endinsarà en la historia del atletisme. Es tracta de “la més gran col·lecció en la historia del atletisme, quelcom històric”. En l’exposició es mostren materials i objectes personals de destacats atletes que ja són llegendes, com Nurmi, Owens, Blankers-Koen, Oerter o Zatopek, juntament amb altres de destacats atletes que no fa gaire ens feien emocionar en veure’ls en acció, com Bubka, Coe, Lewis, Johnson, Gebrselassie, Zelezny, Szewinska o Mutola, i, per suposat, de les grans estrelles del atletisme actual com Bekele, Bolt, Rudisha, Cheruiyot, Dibaba i Ennis. El President de la IAAF ha finalitzat recordant el compromís de la organització que presideix amb la lluita contra el dopatge i la continua ajuda en la formació d’atletes, entrenadors i oficials, sense oblidar el futur de l’atletisme, a través de programes específics per als nens. L’acte també ha comptat amb la participació de 4 ex atletes que han cedit material divers per a ser exposat. La dues vegades Campiona del Món de Camp a Través, Carmen Valero, ha cedit a través de la seva filla, la samarreta amb la que vèncer en les dues edicions en que es va proclamar campiona del món en els anys 1976 i 1997. Fermín Cacho, Campió Olímpic en 1500m en els Jocs de Barcelona 1992, ha cedit les sabatilles amb les que va obtenir el seu gran èxit internacional i la samarreta amb la que va obtenir la medalla de plata en els Jocs d’Atlanta 1996. Valentí Massana, Campió del Món de 20km marxa en Stuttgart 1993 i medalla de bronze en 50km marxa en els Jocs Olímpics d’Atlanta 1996, ha cedit a l’exposició la medalla que va obtenir a Stuttgart al proclamar-se Campió Mundial. Finalment, el tres vegades Campió del Món de 800m, el danès Wilson Kipketer ha cedit la samarreta amb la que es va proclamar Campió del Món a Sevilla 1999 i la medalla d’or que va obtenir en el Campionat del Món en Pista Coberta a Paris 1997 i en la que també va aconseguir batre el record mundial de l’especialitat. Tots els protagonistes de l’acte han firmat, finalment, el llibre d’honor de l’exposició.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.