Comença a córrer i no paris

0
459

Consells per a corredors iniciats, aficionats i populars
“Fets, anècdotes, entrenaments, curses i experiències conduïdes de manera pràctica fins a desenvolupar un mètode per a cada lector” Sinopsi: Aquesta és una guia per als corredors aficionats escrita per un aficionat. Amb més de 15 anys d’experiència i molt bons resultats en l’àmbit amateur, l’autor construeix de manera amena, fàcil, entretinguda i planera, una guia per a aquelles persones que volen començar a córrer i no saben com fer-ho, o bé que ho han fet fa relativament poc i volen millorar. Partint de la base que córrer és fàcil i ho pot fer tothom, Pere Gomés ens explica fets, anècdotes, entrenaments, curses i experiències personals conduïdes de manera pràctica fins a desenvolupar un mètode per a cada lector, ja que se’l podrà adaptar a les seves necessitats, moments de forma i disponibilitat de temps, però millorarà de manera clara si segueix els consells que en aquest llibre se li donen.| Com diu l’autor, un llibre de “tauleta de nit” perfecte per a tots els corredors aficionats però que s’ha de llegir i posar en pràctica cada dia després! *Dossier de premsa amb més informació sobre el llibre Pere Gomés. Nascut a Lleida el 1968, vallenc d’adopció i actualment vivint entre Tarragona i Altafulla, petit empresari i professional de la Direcció Comercial. S’inicia en l’esport de la cursa a peu amb 29 anys el 1997, per millorar el seu estat de forma i perdre pes i de seguida s’endinsa en el món de l’atletisme, on arriba a assolir bons resultats dintre del món amateur. Amb més de 120 mitges maratons, 16 maratons i un centenar de curses més de diverses distàncies amb molts podis tant en categoria general com per edat, té com a marques personals 34 min 40 s en 10.000 m, 1 h 14 min 05 s en mitja marató i 2 h 40 min 16 s en marató. Actualment continua competint a un bon nivell, però prefereix participar en curses fent de guia de temps per a altres corredors que volen assolir una determinada marca. Extractes de Comença a córrer I no paris “Primer de tot, doncs, hem de començar pensant en aquells que encara no us heu calçat unes sabatilles de córrer i ho fareu per primera vegada o en aquells corredors que fa molt poc temps que ho han fet. Ja us he dit, també, que jo vaig començar de manera casual i molt a poc a poc; les primeres distàncies que vaig córrer eren de 3 o 4 quilòmetres (o 20 minuts) per sessió, dos dies la setmana. Em semblava que feia una gran distància i ara que, quan surto a entrenar cada dia, no m’hi poso per menys d’una hora o 10 o 12 quilòmetres, de vegades tinc la temptació d’infravalorar aquells primers passos. Res més lluny de la realitat, aquests primers passos són els que cal fer i els que ens duran a assimilar el fet de córrer com una activitat agradable i gratificant.” “L’augment o increment del temps de córrer o de la distància caldrà fer-lo de manera gradual, tal com hem fet amb els primers passos. Tenim unes quantes opcions per emprendre aquest camí: des d’anar augmentant la distància els mateixos dies que corríem fins ara fins a augmentar distància, temps i dies, tot passant per propostes intermèdies. Totes les comentem a continuació detalladament, ja que aquests són els dubtes més grans que té un corredor novell. Opció A: mateixos dies i més temps corrent Aquesta és l’opció idònia per als prudents o aquells que no disposen de més dies. En un pla de tres mesos, és a dir 12 setmanes, l’objectiu serà el d’arribar a córrer entre 50 i 60 minuts per sessió. “Ufff ”, pensareu molts, “això no està al meu abast!”. Doncs ni de bon tros: és més difícil arribar on sou ara que el que us proposo a continuació, de veritat. El que heu aconseguit és el pas més dificultós, ara només cal incrementar gradualment i veureu com sense voler estareu corrent una hora els tres dies la setmana. […]”

Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

Sense entrades per mostrar

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.