El Comitè Espanyol de Disciplina Esportiva dóna la raó a Àngel Mullera

0
494

L’atleta se sent “alliberat” i ara estudia si emprèn accions legals contra el CSD i el COE
“Tots els intents del Consell Superior d’Esports (CSD) i del Comitè Olímpic Espanyol (COE) d’obrir-li expedient han quedat en no-res. L’Àngel no té res pendent i està absolutament net de qualsevol sospita”. Així es pronunciaven ahir els advocats Marc Prat i Pep Bruguera, del despatx barceloní Baker & McKenzie, després que el Comitè Espanyol de Disciplina Esportiva hagués tombat una nova petició del CSD per expedientar l’atleta de Lloret i sancionar-lo per dopatge.| Aquesta noticia arriba uns dies després que el propi Comitè de Disciplina Esportiva de la Federació també hagués arxivat l’expedient en curs per una suposada conducta antiesportiva que li havien obert a instàncies del CSD i del COE. Mullera va estar a punt de no poder participar als Jocs de Londres -va poder-ho fer gràcies al recurs que va presentar al TAS- després que poques setmanes abans de la competició el diari As publiqués uns correus electrònics que suposadament l’incriminaven en pràctiques il·legals. Les pressions del CSD i del COE van provocar que la Federació l’apartés de la selecció i l’expedientés, però el TAS li va donar la raó -“la seva exclosió de l’equip no estava justificada”- i, tot i no fer-ho en les millors condicions, va participar als 3.000 obstacles a Londres -eliminat en semifinals per una caiguda-. Mullera sempre va proclamar la seva innocència, recordant que cap dels controls que li havien practicat per sorpresa havia donat mostres de sospita. A pesar de tot, el CSD i el COE van seguir pressionant i van recórrer la decisió de la Federació de no expedientar-lo i de deixar-lo competir als Jocs, al·legant que s’havia d’investigar l’atleta gironí per dopatge. El cas va arribar al Comitè Espanyol de Disciplina Esportiva i aquesta setmana l’organisme, adscrit al propi CSD, ha arxivat l’assumpte. En la seva resolució, segons els advocats de Mullera, el Comitè diu que “no s’ha demostrat cap ingesta ni cap posessió de substàncies dopants” per part de l’obstaculista selvatà, amb la qual cosa “no hi havia indicis que poguessin justificar un expedient o l’obertura d’una investigació”. Per altra banda tomben un dels arguments que van presentar CSD i COE per intentar evitar que Mullera competís als Jocs: l’atleta havia admès davant la policia que havia pres Tatiomil, un producte que no està considerat dopant però que aquests dos organismes consideraven que té “efectes” similars i que per això, hauria d’haver-lo declarat en els controls que li van practicar. La resolució es pregunta si aquesta substància és o no dopant, i en no estar tipificada, rebutja els arguments dels denunciants. Mullera va explicar que se sentia “alliberat” una vegada han quedat resolts tots els processos que se li havien obert. El vigent campió d’Espanya de 3.000 obstacles estudiarà ara, amb els seus advocats, si emprèn accions legals contra CSD i COE. “Potser sí que s’hauria d’investigar Cardenal i Blanco, perquè és molt estrany la cacera que van fer contra meva”, deia ahir. Mullera ja prepara la temporada de cros que arrencarà al novembre i malgrat que encara no hi ha parlat, dóna per fet que seguirà competint al Lloret-La Selva.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.