l´atleta sabadellenca Teresa Farriol (Club Natació Sabadell) mor a la Cavalls deVent

0
586

  Farriol de 45 anys, hauria mort per culpa d’un sobreesforç agreujat per les extremes condicions meteorològiques que han marcat la prova   L’atleta sabadellenca del Club Natació Sabadell (CNS) Teresa Farriol ha mort aquesta matinada a l’edat de 45 anys mentre disputava la cursa de muntanya del Cavalls del Vent al Pirineu. Farriol hauria patit un sobreesforç agreujat per les extremes condicions meteorològiques en les quals s’estava disputant la prova. Un fet sorprenent en una atleta de la seva experiència i categoria, ja que sense anar més lluny la sabadellenca era l’actual campiona de Catalunya d’ultra-trail. |Segons les primeres informacions, els fets s’han produït quan l’atleta, que es trobava assistida pel seu marit i que tenia àmplia experiència en curses d’aquestes caracterísiques, ha necessitat l’assistència mèdica en el quilòmetre cinquanta de la cursa. Un grup d’atletes se l’han trobat en estat d’inconsciència i han contactat amb el servei d’emergències 112. Farriol ha estat traslladada ràpidament a l’Hospital de Berga, on no han pogut fer res per salvar-li la vida. Pel responsable de l’organització, Joan Solà “el fred i les condicions meteorològiques segur que hi han tingut a veure”. El Cavalls del Vent és una cursa extrema que transcorre pel Parc Natural del Cadí-Moixeró, i en la quals els atletes disposen de 24 hores per cobrir la distància marcada. Aquest any, però, l’extrema meterologia ha estat realment adversa. Els corredors han estat acompanyats per una intensa pluja des de la sortida i han hagut de suportar temperatures que s’han situat en alguns moments per sota dels zero graus. De fet, aquestes condicions han provocat que 680 atletes dels 890 que havien pres la sotida hagin decidit abandonar. Molts d’ells per consell dels serveis mèdics de la mateixa prova. Tot i això, la cursa ha continuat endavant. Segons Solà, “els atletes estaven avisats de les condicions del temps”, i ha assenyalat que no s’han arribat a plantejar la suspensió perquè no hi havia cap avís de tempesta elèctrica. De fet, les victòries finals han estat per l’atleta nascut a Sabadell Kilian Jornet i per Núria Picas. L’organització, però, ha decidit suspendre la cerimònia de lliurament de premis prevista per aquest matí en senyal de dol per la mort de la Teresa.  

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.