Mor una participant de la Cavalls del Vent

0
546

La dona, de Sabadell, va ser traslladada a l’hospital de Berga on va perdre la vida. La prova es va disputar acompanyada per molt males condicions meteorològiques, que van provocar l’abandonament de més de la meitat del miler d’inscrits Una dona participant a la ultramarató de muntanya Cavalls del Vent 2012 ha mort a l’hospital Sant Bernabé de Berga, segons han informat l’organització. La causa no ha estat confirmada, tot i que l’organització assenyala a un sobreesforç i alguns testimonis apunten a hipotèrmia. La prova, de 84 quilòmetres i més de 6.000 metres de desnivell pel parc natural del Cadí-Moixeró, es va disputar dissabte sota unes difícils condicions meteorològiques que van fer que prop del 60% dels 1.000 participants haguessin d’abandonar. Kilian Jornet va ser el vencedor amb un temps rècord de 8 hores i 42 minuts seguit dels nord-americans Anton Krupicka i Dakota Jones. L’entrega de premis prevista aquest diumenge s’ha suspès en senyal de dol i s’ha optat per fer un minut de silenci a la Plaça Portxada de Bagà (Berguedà).| Des del l’entitat col·laboradora de l’organització de la cursa, Amics de l’Atletisme de Bagà, el seu president, Josep Noguera, ha explicat que la ultramarató Cavalls de Vent és una cursa “molt dura amb molt de desnivell”. “Ahir va ploure tot el dia i feia molt de fred, va haver-hi molt gent que va ser prudent i es va retirar a temps”, ha afirmat Noguera. Els Amics de l’Atletisme de Bagà s’encarreguen de l’organització de la cursa infantil d’aquesta marató- d’entre 5 a 20 anys- i col·laboren amb l’empresa Salomon en la coordinació de la cursa dels Cavalls del Vent. Segons Noguera, els participants van haver de patir temperatures inferiors als 3 o 4 graus sota zero. Unes dificultats que podrien haver provocat la mort de Teresa F., veïna de Sabadell, per sobreesforç. “És una cursa segura si els atletes estan preparats. Potser no anava prou abrigada o no va tenir en compte les dificultats”, ha conclòs Noguera.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.