La Carrerada del Tosserol , un passat per descobrir.

0
416

La Serra d’Aubenç, a la població Alt Urgellenca de Coll de Nargó, és font inesgotable de petits tresors que, gràcies a l’oblit s’han conservat quasi intactes durant anys i anys. Una d’aquestes petites joies que la muntanya ha amagat durant anys ha estat un sender d’uns 6 quilòmetres que surt de la població de Les Masies (600m) i que ens porta al Tosserol (que separa els municipis de Coll de Nargó i Peramola a 1556m). | Aquest sender era conegut pels nadius de la zona com La Carrerada del Tosserol. Una carrerada es considerava un camí per on es passava amb el bestiar , tot i que a més, en aquesta zona s’utilitzava per baixar fusta amb matxos que un cop a Segre, s’enraiava per poder-la transportar cap a les terres de l’Ebre. Els encarregats de fer el transport pel riu eren els Raiers. Durant el darrer any un grup de veïns de Coll de Nargó han aconseguit recuperar aquest sender perquè tothom el pugui gaudir i s’han trobat, quasi sense ni adonar-se’n , amb un camí ideal per córrer cara amunt, ideal per fer una cursa vertical. Per aquest motiu s’han fet els tràmits pertinents amb la Unió Excursionista Urgellenca per poder incloure per primer cop La Carrerada del Tosserol com a cursa amiga (no puntuable) al Circuit Fer , Grifone Challenge.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.