Roger Roca, i la jove triatleta de 16 anys Carla Bertos, s’imposen en la 34a Cursa de la Mercè

0
405

El corredor d’Igualada Roger Roca, en categoria masculina, i la jove triatleta de 16 anys Carla Bertos, en la femenina, s’han imposat en la 34a Cursa de la Mercè. Una gran marea negra i vermella amb el lema ‘Sempre Olímpics’ a les samarretes, commemorant el vintè aniversari dels Jocs de Barcelona, ha envaït els carrers de Barcelona amb la participació rècord de 15.700 corredors. Carla Bertos, amb només 16 anys, s’ha convertit en la guanyadora més jove de la història de la cursa barcelonina. La inscripció a última hora dels maratonians olímpics a Londres 2012, Carles Castillejo, guanyador l’any passat, i Nacho Cáceres, ha donat un altíssim nivell a la carrera masculina. En canvi, la prova femenina ha tingut l’absència de la marroquina Hasna Bahom, vencedora en tres edicions.| Sobre un recorregut urbà de deu quilòmetres molt pla, Roger Roca dominava ja a meitat de carrera amb un registre de 15.09, seguit a 15 segons per un grup de tres corredors, format per Driss Lakhouaja, Jose Luis Blanco i el badaloní Pol Guillén. En categoria femenina, la veterana Carme Auñón i la jove Carla Bertos corrien juntes, seguides a dos segons per Elena Hidalgo; el trio havia trencat totalment la carrera en la seva categoria. Roger Roca, actual campió del món de duatló, ha acabat repetint el triomf del 2004 després de manar de principi a final (amb un temps de 30.41) i ha acabat superant amb 17 segons el lloretenc José Luis Blanco i en 20 al marroquí Driss Lakhouaja. La jove Carla Bertos, una promesa del triatló, debutant, ha sigut la sorpresa en dones. En l’últim quilòmetre ha deixat enrere totes les seves rivals i s’ha imposat amb un crono de 38.32, amb tretze segons d’avantatge sobre la ripollesa Elena Hidalgo i 1.03 sobre la marroquína Ouafaa Hamani.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.