Just Sociats i Marc Carós, vencedors de la Trans-Cat

0
406

Domini absolut de Marc Carós i Just Sociats a les quatre etapes de la primera edició de la Trans-Cat.
Els 117 quilòmetres i 7.200 metres de desnivell positiu acumulats han estat un repte per a la majoria dels participants.
La Trans-Cat ha estat una cursa amb un format innovador al nostre país que ha estat molt ben valorada per tots els atletes que hi han pres part, tot esperant per part de l’organització de consolidar la prova en les edicions vinents.| Marc Carós i Just Sociats es van proclamar ahir, Diada de Catalunya, campions de la primera edició de la Trans-Cat, la cursa de muntanya per etapes de Catalunya organitzada per Klassmark, que sota el lema “quatre dies, quatre etapes, “un país”, ha portat els participants a completar quatre itineraris de muntanya que en total sumaven una distància de 117 quilòmetres i 7.200 metres de desnivell positiu per quatre comarques diferents: Berguedà, Ripollès, Garrotxa i Alt Empordà. En Marc i en Just, dos corredors amb característiques diferents, s’han complementat i, tot i participar a la categoria individual, han corregut junts cadascuna de les etapes disputades amb un domini absolut sobre la resta de participants al llarg de tota la prova. Per l’atleta de l’Avinent CA Manresa, aquesta ha estat la primera participació en una prova per etapes i era per a ell una incògnita com s’adaptaria a l’esforç exigit per una cursa d’aquestes característiques. En Marc, en canvi, ja tenia experiència en aquest tipus de proves, ja que el 2009 havia pres part a la Transalpine-Run, una cursa per etapes als Alps. Tots dos, però, han quedat satisfets del resultat després d’haver completat els quatre dies de cursa amb un temps total de 12 hores i 31 minuts. En categoria femenina la vencedora ha estat Marta Morera, que ha completat els quatre recorreguts en 21 hores i 12 minuts, sent per a ella també una experiència nova que ha afrontat amb molta motivació. Els guanyadors de la categoria masculina per equips han estat David Alsina i Marc Oliva, que amb un temps de 14 hores i 25 minuts són els que més s’han apropat al temps dels guanyadors absoluts. Finalment, en categoria d’equip mixt, la victòria ha estat per la parella formada per Oriol Roca i Mireia Ruíz amb un temps de 22 hores i 23 minuts. La Trans-Cat ha estat una cursa amb un format innovador al nostre país que ha estat molt ben valorada per tots els atletes que hi han pres part, ja que en quatre dies d’aquest llarg cap de setmana, els ha permès recórrer quatre zones del Pirineu molt diferents, però sobretot perquè els corredors conviuen junts durant tot el temps que dura la cursa, fet que els fa possible compartir experiències i anècdotes en un ambient agradable i distès, i establir vincles amb la resta del grup. En Gerard Freixes, director de cursa, valora aquesta primera edició de la Trans-Cat de manera molt positiva, i comenta: “S’han complert les expectatives i tot ha sortit com s’esperava. La cursa feia respecte degut als factors incontrolables de la muntanya, però no hi ha hagut cap accident i tots els abandonaments han estat per lesió. En el futur s’intentarà mantenir l’esperit de fer una cursa econòmica i de qualitat per racons del Pirineu menys coneguts, intentant no massificar-la. Les dates de la Trans-Cat 2013 s’anunciaran ben aviat per permetre als corredors que es reservin les dates en el moment d’elaborar el seu calendari de curses.”

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.