XXXIV edició de la Cursa Popular de Festa Major de Ripollet

0
673

Més de 700 participants van disputar el passat 26 d’agost la XXXIV edició de la Cursa Popular de Festa Major de Ripollet, organitzada pel Patronat Municipal d’Esports de Ripollet i el Ripollet Unió Atlètica. Aquesta és una de les curses més antigues de Catalunya i ja s’ha consolidat al calendari d’estiu de molts corredors catalans. La matinal era càlida, però no tant com en dies anteriors, fet que van celebrar tant corredors com organitzadors, ja que les dates d’aquesta cursa no son sempre les millors per la pràctica de l’atletisme. Però l’ambient festiu i el retrobament amb els companys després de les vacances, sempre donen un gust especial a aquesta bonica cursa de Ripollet.| Puntualment a les 9:00 es va donar el tret de sortida (mai més ben dit ja que van ser els “Trabucaires de Ripollet” qui van fer-ho sonar) a les curses de 5 i 10 km que es disputaven conjuntament. Sense cap favorit al cartell d’inscrits la prova es presentava molt oberta i disputada. Els primers en fer la primera volta van ser curiosament atletes de la cursa de 10 km que van fer un pas intermig força ràpid tenint en compte la temperatura d’aquesta època de l’any i l’altimetria del circuit (amb constants baixades i pujades tot i que no excessivament pronunciades). Albert Moreno (A.D.Eliocroca) amb 16.12, Manuel Torres (Esportiu Penedés) amb 16:16 i Marc Garcia (Corredors.cat) amb 16:36, van ser els primers en passar de nou sota l’arc de sortida i arribada. Encara quedaven 5 km per endavant i les posicions podien variar. Però no va ser així, i per tant, aquest va ser el podi en categoria masculina amb unes marques finals de 32.38, 33.16 i 33.43 respectivament. En categoria femenina va succeir igual que amb els homes, i les posicions de les primeres al seu pas pel km5 es van mantenir fins a la línea d’arribada. Les guanyadores van ser Carme Auñon (Unió Colomenca d’Atletisme) amb 40.23, Anna Riera amb 41:49 i Encarna Viñas (Soc.Atl.Corbera) amb 43.43. I mentre els corredors de la cursa de 10 anaven passant sota l’arc del km 5, els atletes de la cursa de 5 km feien ja la seva arribada a meta. Els guanyadors van ser Victor Garanto (C.M.Sant Cugat) amb 17.22, Juan Luis Ramon “Lopo” (Oviedo Atletismo) amb 17.39 i Quim Carlús (Ripollet Unió Atlètica) amb 17.40 en categoria masculina. I Marta Botsora (CERRR) amb 20.01, Laura Rodríguez (CH Cerdanyola) amb 23.53 i Puri Molina amb 24.34 a la femenina. Uns minuts més tard de l’arribada del darrer atleta de la cursa de 10 km, i puntualment a l’hora prevista per l’organització, es va donar la sortida a la cursa de 2400m pels infantils, cadets i juvenils. Aquesta prova estrenava un nou recorregut per fer-ho més proper al públic amb 2 voltes, una primera de 400m i una segona de 2000m. El guanyador d’aquesta prova va ser Ferran Xavier Garcia (Ripollet Unió Atlètica) amb 7.51 que va avançar a la segona volta a Ivan Cruz (C.M.Sigueme) que tot i encapçalar la cursa durant la primera volta va quedar finalment segon amb 7.57. El tercer classificat va ser Miquel Garcia (Ripollet Unió Atlètica), el germà del guanyador, amb una marca de 7.59 i que va haver de lluitar fins al darrer metre amb Victor Olvera (Universitari) que finalment va quedar quart amb la mateixa marca. I si en categoria masculina vam veure a 2 atletes del club organitzador a les primeres posicions amb els germans Garcia, a la categoria femenina van ser Jasmina Martin amb 8.31 i Claudia Martínez amb 8.51, també atletes del Ripollet Unió Atlètica, les que ocuparen les posicions més altes del podi. La tercera posició va ser per Marta Castillejo amb 9.17. A les 10:50 es donava a la sortida a la cursa de 800m reservada pels benjamins i alevins. Amb una participació molt elevada, tant els nens i nenes com els seus pares, tiets, avis i resta de familiars i amics, van gaudir de la cursa amb un recorregut ràpid i senzill. Una vegada més els atletes del RUA van tornar a demostrar el seu bon estat de forma i van aconseguir la primera i tercera posició en una cursa que es va decidir a l’esprint final. Brahim Dahak amb 2.47 va ser el guanyador, Asier Baró (A.E.Sporting Prat) amb la mateixa marca va ser el segon i Joan de la Torre va ser el tercer amb 2.48. En categoria femenina l’emoció també va estar present, no per decidir la guanyadora que va ser Claudia Alcolea (RUA) amb 2.53, sinó per decidir les següents posicions del podi ja que segona, tercera i quarta van arribar amb una mateixa marca de 2.56. Finalment, Aitana Palacios (A.E.Sporting Prat) va ser segona, Sara Roca (C.A.Mollet) tercera i Laura Torres (RUA) quarta. Per acabar la matinal atlètica a Ripollet es va disputar la cursa pels més petits. Una cursa de 400m no competitiva (sense classificació final) on un bon grapat de nens i nenes, molts amb el seus pares acompanyant-los durant el recorregut, van fer segurament la seva primera cursa. Fins i tot hi havia un nen de 5 mesos que va participar dins del seu cotxet!! Aquests petits atletes es van portar les ovacions més fortes del matí. Una vegada finalitzades les curses, es va fer l’entrega dels trofeus als guanyadors i el sorteig de 100 € en material esportiu entre els participants. Els organitzadors han quedat molt satisfets pel desenvolupament de les proves, i per l’ajuda rebuda tant per les institucions de Ripollet, com pels voluntaris del Patronat Municipal d’Esports i del Ripollet Unió Atlètica. Si voleu gaudir d’aquesta cursa, apunteu-la ja a la vostra agenda de cara a la propera edició del 2013, on s’arribarà a l’edició XXXV.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.