26 edició de la CURSA DE LA DIADA i 1r Premi Espardenya Barefoot Running

0
588

Retorna la tradicional CURSA DE LA DIADA , aquesta, la 26a edició. Juntament, es realitzen les activitats paral·leles, com son: El 8è Campionat de Policies i Bombers Terres de Ponent, la 10a Caminada Nòrdic Walking i les Curses Infantils.
Aquest anys afegirem el 1r Premi Espardenya Barefoot Running. A la Cursa de la Diada volem fer un pas més i us volem presentar la mínima expresió per córrer. El barefoot running en competició.| Què entenem per barefoot runners? Són aquells atletes que es mouen descalços o que porten la mínima expressió de calçat als peus (calçat minimalista). El calçat es nomás una protección, cense amorticen ni suporta plantar, un les sensaciones i la técnica són similars a córrer descalç. Per això, els que corren amb aquest calçat també se’ls anomena barefoot runners (o corredors descalços) . Avui en dia podem trobar llocs al món on la gent encara camina i corre descalça o amb un calçat tant simple com la sandàlia, com feien els nostres avantpassats. Segurament quan parlem d’aquest gent, pensem en la paraula pobresa, desnutrició, poc evolucionats, etc. Però, en canvi, mai no es pensa en les lesions i malformacions que causa el calçat en les societats industrialitzades. En efecte, l’evolució tecnològica ens ha fet canviar la forma de menjar, de vestir i fins hi tot de caminar. Retornar a la forma natural de moure’ns, tal com ho feien els homes primitius fa milers d’anys és el que ara anomenem paleofitness, la part essencial del qual és el barefoot running o el córrer minimalista. Reeducar el cos per a poder gaudir del contacte més directe amb la natura és possible. A Catalunya, el calçat minimalista de tota la vida és l’espardenya, ja documentada al 1322. Típica sandàlia de de pagès de zones poc humides fet d’espart, fibra vegetal de la qual en deriva el nom, l’espardenya va ser el calçat oficial de les Tropes d’infanteria de la Corona d’Aragó al S. XVII i molt utilitzada per la classe popular. Podeu mirar el reglament per participar en la categoria barefoot . També volem recordar l’euro solidari de les inscripcions de la Cursa de la Diada i els 5 € de la Caminada son a favor del cáncer infantil a través de AECC i AFANOC. A més la present edició també es col·laborarà amb l’ADE on presentaran la Cursa de la Diada amb un confèrencia amb el títol “Esport i Salut” ACUDIT (Amics de la Cursa de la Diada de Térmens)

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.