Luis Alberto Hernando i Núria Picas, campions del món de SkyMarathon

0
409

La selecció espanyola ha tornat a palesar el seu domini a la prova reina dels SkyGames, ocupant els tres llocs del podi tant masculí com femení. Jessed Hernández i Mònica Ardid han vençut la mitja marató SkyRace.
La cursa reina dels SkyGames, la SkyMarathon (42 km i 3.000 metres de desnivell), s’ha celebrat aquest matí amb sortida i arribada a la població de Vilaller. La selecció espanyola ha tornat a dominar tant la categoria masculina com la femenina, amb victòries de Luis Alberto Hernando i Núria Picas, respectivament. Paral·lelament, s’ha disputat la versió curta SkyRace (21 km), amb doble victòria catalana: Jessed Hernández en categoria masculina i Mònica Ardid en categoria femenina.| Vilaller s’ha despertat aquest matí amb el cel clar i algunes acumulacions de boira en algunes zones de les muntanyes. La temperatura moderada i una mica de vent han convertit la jornada en ideal per a la competició, que s’ha pogut desenvolupar sense cap contratemps. El recorregut, de 42 km de distància i 3.000 metres de desnivell positiu, començava amb 2 km plans fins al poble veí de Ginast, abans d’emprendre la primera ascensió, de més de 1.200 metres de denivell, fins al Coll de Salines. Des d’allà, la cursa perdia uns 400 metres de desnivell, per després tornar a remuntar amb molta força fins al Pic de Llauset (2.910 m), punt més alt de la prova. Des d’allà, un llarg descens per una espectacular aresta ha tornat a portar els corredors al Coll de Salines, des d’on han refet el camí fins a Vilaller. A les 7:30h del matí s’ha donat la primera sortida del dia des de Vilaller, la de la SkyMarathon en categoria femenina. Oihana Kortazar i Núria Picas partien com les dues principals favorites, i ja a la sortida de Vilaller han imposat un fort ritme que les ha anat destacant de les principals adversàries. La corredora basca ha aprofitat la primera ascensió al Coll de Salelles per obrir diferències amb la catalana. Kortazar ha arribat a disposar de gairebé cinc minuts d’avantatge sobre Picas passat l’estany de Llauset i camí del pic. Però la pujada se li ha fet massa llarga i, en l’últim tram de l’ascensió, ha anat perdent forces. Després de superar la zona més tècnica, equipada amb cordes fixes, ha vist com Núria Picas l’atrapava i arribaven juntes al cim. En el descens, la catalana ha arriscat més i s’ha llançat a tota velocitat cap a Vilaller. A més, Kortazar també ha estat atrapada de seguida per l’andalusa Blanca Serrano, amb qui ha compartit part del descens. Però finalment tampoc ha pogut seguir el seu ritme i ha hagut de conformar-se amb la tercera posició. Picas y Serrano han arribat a meta després de menys de cinc hores de cursa i amb uns dos minuts i mig de diferència entre elles, mentre Kortazar s’ha deixat anar i ha perdut gairebé 25 minuts. En categoria masculina, Luis Alberto Hernando no ha deixat espai per al dubte i ha ocupat la primera posició des del mateix començament. Al seu darrera sí que hi ha hagut lluita, per la resta de posicions del podi. Tòfol Castanyer semblava ser el més fort per aconseguir la segona plaça, però ha acusat el cansament d’una altra marató disputada la setmana passada; el recorregut se li ha fet massa llarg i s’ha vist superat per Miguel Caballero primer i per David López després. Aquest darrer corredor ha fet una cursa de menys a més, avançant també el nord-americà Alexandros Nichols, finalment sisè a la línia de meta. Aquestes dues curses han clos el programa de competicions dels SkyGames Ribagorça Romànica 2012. Així doncs, també s’han confeccionat les classificacions de la combinada (classificació que contempla els resultats de la SkyMarathon, més els dos millors resultats de Km Vertical, SkySpeed i SkyBike), en què Luis Alberto Hernando també ha estat el primer classificat (1r a la SkyMarathon, 3r a la SkySpeed, 5è al Km Vertical). En categoria femenina, Núria Picas també ha estat primera classificada (1a a la SkyMarathon, 5a a la SkySpeed i 1a a la SkyBike). A la classificació per equips internacionals, la selecció espanyola ha estat la clara vencedora, seguida de la selecció italiana i la selecció francesa. CLASSIFICACIONS SKYMARATHON Homes 1.-Luis Alberto Hernando (Sel. Espanyola): 4:11:54 2.-Miguel Caballero (Sel. Espanyola): 4:20:14 3.-David López (Sel. Espanyola): 4:21:59 4.-Tòfol Castanyer (Sel. Espanyola): 4:22:09 5.-Jokin Lizeaga (Sel. Espanyola): 4:34:14 6.-Alexandros Nichols (Sel. Estats Units): 4:41:41 7.-Maurizio Fenaroli (Sel. Italiana): 4:54:24 8.-Iván Ortiz (Sel. Espanyola): 4:54:28 Dones 1.-Núria Picas (Sel. Espanyola): 4:55:15 2.-Blanca Serrano (Sel. Espanyola): 4:57:56 3.-Oihana Kortazar (Sel. Espanyola): 5:21:48 4.-Maud Gobert (Sel. Francesa): 5:24:40 Homes (Open) 1.-Eric Díaz (Exclusive Team): 4:30:26 2.-Alfredo Gil (Mur i castell – Tuga): 4:37:43 3.-Daniel Tristany (Selecció Catalana FEEC): 4:42:15 CLASSIFICACIONS SKYRACE Homes 1.-Jessed Hernández (Sel. Catalana FEEC): 1:56:42 2.-Dai Matsumoto (Sel. Japonesa): 1:58:14 3.-Christophe Bassons (Sel. Francesa): 2:02:17 4.-Oleg Opalev (Fizteh): 2:03:25 5.-Ignasi Cardona (GR-33 TotTrail): 2:06:47 Dones 1.-Mònica Ardid (Sel. Catalana FEEC): 2:24:25 2.-Laia Andreu (Sel. Catalana FEEC): 2:26:17 3.-Laura Balet (UE Sabadell): 2:46:58 CLASSIFICACIÓ COMBINADA Homes 1.-Luis Alberto Hernando (Sel. Espanyola): 246 punts 2.-Miguel Caballero (Sel. Espanyola): 226 punts 3.-Jokin Lizeaga (Sel. Espanyola): 198 punts Dones 1.-Núria Picas (Sel. Espanyola): 268 punts 2.-Oihana Kortazar (Sel. Espanyola): 266 punts 3.-Blanca Serrano (Sel. Espanyola): 220 punts CLASSIFICACIÓ PER EQUIPS 1.-Sel. Espanyola: 1.404 punts 2.-Sel. Italiana: 448 punts 3.-Sel. Francesa: 282 punts

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.