Els SkyGames 2012 s’inauguren avui a la Ribagorça

0
449

El teló dels campionats del món de Skyrunning s’alçarà a dos quarts de nou d’aquesta tarda a la localitat de Taüll, amb la celebració de l’acte inaugural dels SkyGames 2012. Demà es disputarà la primera de les sis curses del programa, amb un total de gairebé 1.300 esportistes inscrits procedents d’una vintena de països. 29/06/2012, Ribagorça Romànica.– El programa dels SkyGames 2012, Campionats del Món de Skyrunning, comença a rodar avui divendres amb l’acte inaugural. Per davant, deu dies d’esports d’alta muntanya al màxim nivell, amb sis curses internacionals i la participació de gairebé 1.300 esportistes d’una vintena de països de tot el món.| La cerimònia d’inauguració se celebrarà a partir de dos quarts de nou d’aquest vespre a la població de Taüll. L’acte constarà d’una breu projecció de vídeos sobre les proves que conformen els SkYGames i sobre l’espectacular entorn de la Ribagorça Romànica, seguida de les protocolàries intervencions de les autoritats. El suport institucional amb què compta l’esdeveniment quedarà palès amb la presència d’autoritats del govern d’Aragó i de la Generalitat de Catalunya, el president de la International Skyrunning Federation, Marino Giacometti; el president de la Federación Española de Deportes de Montaña y Escalada, Joan Garrigós; el president de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, Jordi Merino; el president de la Federación Aragonesa de Montañismo, Luis Masgrau; així com el president de l’Associació per al Desenvolupament de la Ribagorça Romànica, Joan Perelada. Perelada, figura clau en l’organització d’aquest esdeveniment, assegura que “a la Ribagorça no perdrem l’ocasió de donar-nos a conèixer al món, a través d’una organització perfecta dels SkyGames, comptant sempre amb la complicitat dels empresaris de la zona, per donar una imatge de qualitat”. Per la seva banda, Marino Giacometti ha declarat sentir-se “orgullós d’estar a la Ribagorça per presentar els SkyGames 2012. Després de les tres edicions anteriors celebrades a Zermatt (Cervínia), Vallnord (Andorra) y Canazei (Dolomites), estem convençuts que els 19 països i els 1.300 atletes que participaran representen un altre pas important en l’skyrunning i el futur desenvolupament de la Ribagorça”. La rica cultura local de la Ribagorça Romànica tindrà també el seu paper protagonista en l’acte inaugural dels SkyGames 2012. Una actuació musical en què no faltaran les jotes precidirà la desfilada de banderes de la vintena de països representats. La inauguració es clourà amb l’encesa del pebeter, amb el foc portat per les tradicionals falles (torxes) locals. Km Vertical i SkySpeed Demà dissabte 30 de juny començarà el programa esportiu pròpiament dit, amb la disputa de les dues primeres proves. Des de les onze del matí, a la població de Barruera, es viurà un dels plats forts del Campionat del Món de Skyrunning, el Quilòmetre Vertical. Es tracta d’una ascensió de 1.000 metres de desnivell en uns escassos 3 km de distància. A les cinc de la tarda, es disputarà l’espectacular prova de SkySpeed a Taüll. Els corredors competiran en rondes eliminatòries de quatre participants, sobre un recorregut de 200 metres de distància i 100 metres de desnivell. El primer cap de setmana de SkyGames 2012 es tancarà diumenge al matí (9.00 h) a Laspaúles, amb la celebració de la duatló de muntanya SkyBike.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.